Algemeen

Kunstwerk rotonde Weerselo nadert zijn voltooiing

WEERSELO - De rotonde nabij partycentrum Ensink is bijna klaar. De dorpsraad legt de laatste hand aan het kunstwerk dat de rotonde een ‘Weerselo’s aangezicht’ moet geven. Het kunstwerk heeft de titel ‘Rondje Weerselo’, dit omdat er in het kunstwerk vijf silhouetten verwerkt zijn waarin markante kenmerken van Weerselo naar voren komen.

Afgelopen zaterdag waren enkele leden van de dorpsraad samen met de kunstenaars Jeroen Beeloo en Bram Janssen druk bezig om de laatste hand te leggen aan het kunstwerk. 
 
Jeroen: “In 2015 hebben we meegedaan aan een wedstrijd voor een kunstwerk op de rotonde die door de dorpsraad was uitgeschreven. Er zijn toen vele reacties binnengekomen, maar Bram en ik zijn er uitgekomen als winnaars en mochten dit project realiseren. Het heeft een tijdje geduurd maar nu is het beeld zelf af. De zandhopen moeten nog weg maar er komt wel een lichte glooiing, wat overeenkomt met het Twentse coulisselandschap. We noemen het een kunstzinnig landschap. Als laatste moet de bodem nog wel ingezaaid worden met bloemenmengsels. De titel van het kunstwerk is ‘Rondje Weerselo’, omdat er in het kunstwerk vijf silhouetten verwerkt zijn waarin de markante kenmerken van Weerselo naar voren komen. 
 
Die silhouetten worden gevormd door de volgende vijf zaken: muziek, ruitersport, carnaval, agrarische sector en architectuur.
Muziek: een piano is te zien vanaf het fietspad naar Oldenzaal en de toekomstige aansluiting van de rondweg als deze er komt.
Ruitersport: de springruiter ziet men vanuit de Deurningerstraat. 
Carnaval: de knollentrekker is te zien als men vanaf Oldenzaal komt. 
De agrarische sector: de tractor ziet men vanaf het industrieterrein de Echelpoel. 
 
De architectuur van het dorp: het torentje van de Stiftskerk, het gemeentehuis en de toren van de H. Remigiuskerk zijn te zien als men van Weerselo richting rotonde rijdt. Wanneer je er overheen zou vliegen zijn de contouren van Weerselo zichtbaar. De individuele kunstwerken zijn namelijk met elkaar verbonden, zoals de contouren van het dorp Weerselo zijn.” 
 
Het is nu tijd voor de vakantie en nadien wordt de laatste hand gelegd aan het afwerken van de rotonde. Eind augustus of begin september vindt de officiële opening plaats.
 
Ine Flinkers