Algemeen

Leerlingen groep 6a de Meander laten hun hart spreken

OOTMARSUM - Leerlingen van groep 6A hebben een aantal weken voor de vakantie het initiatief genomen om het Rode Kruis te ondersteunen. “Wij vinden dat het Rode Kruis heel veel heeft gedaan in deze coronatijd. Daarom willen we graag iets terugdoen om deze organisatie te laten weten dat we veel waardering voor hun werk hebben,” vertellen Maud, Diede en Aniek als ‘woordvoerders’ van deze groep. Zij staan, als ze dit zeggen, te wachten op René Mebius, die districtsmanager is van het Rode Kruis. “Het idee is spontaan geboren en met de hele klas hebben we dit ondersteund. Als groep hebben we stoepen schoongeveegd, allerlei huishoudelijke klussen uitgevoerd en ook lege flessen ingeleverd. We hebben sieraden gemaakt en deze verkocht. Uiteindelijk hebben we € 124,10 bij elkaar opgehaald en daar zijn we best blij mee.” Er werd zelfs, zonder vergunning, huis aan huis gecollecteerd, maar dat had ook alles te maken met het enthousiasme van de leerlingen. 

René Mebius van het Rode Kruis toonde zich ook heel erg verheugd en toen hij van dit initiatief hoorde, gooide hij zijn programma om. “Dit vind ik zo geweldig, het komt echt spontaan uit de kinderen, die daarmee hun hart laten spreken. Dat doet zo goed, ook voor ons als Rode Kruis, en het voelt echt als een stuk waardering voor ons werk. Dat leerlingen uit groep 6 ons als doel uitkiezen, zegt heel veel over hun maatschappelijke instelling. Voor mij alle reden om het bedrag persoonlijk op te halen,” laat de vertegenwoordiger van het Rode Kruis weten.

Daar liet hij het niet bij, want de groep kreeg voor het volgende schooljaar een gastles aangeboden van het Rode Kruis. “We willen jullie graag wat meer vertellen over ons werk en daarnaast krijgen jullie een les EHBO.” De leerlingen vonden het prachtig al moet de volgende leerkracht, meneer Tom, daar nog toestemming voor geven. “Dat komt wel goed,” spraken de leerlingen hun vertrouwen uit. Tevens krijgt groep 6A van de Meander een eervolle vermelding in de Nieuwsbrief van het Rode Kruis.

De kinderen uit deze groep kijken met veel plezier terug op deze actie. “We hebben hele leuke reacties gekregen en iedereen vond het tof dat we deze actie hielden. We vinden het ook erg goed wat het Rode Kruis in deze coronatijd allemaal doet en dat werk mag natuurlijk nooit stoppen,” laten de kinderen weten. Op deze wijze sloten ze op een hele positieve manier het schooljaar af. Ze hopen echter ook dat ze het coronavirus kunnen afsluiten, want het niet naar school kunnen gaan, heeft best zijn sporen nagelaten. “We hebben echt ervaren dat samen in de klas, samen op het schoolplein en samen na schooltijd kunnen spelen, vele malen leuker is dan thuis achter de computer de lessen te volgen. Hopelijk lukt het om het virus te stoppen. We weten ook hoe goed het werk is geweest van het Rode Kruis tijdens de Covid-epidemie en we vinden het heel fijn dat we op deze wijze iets terug kunnen doen.”