Algemeen

Leerlingen groepen 3 en 4 de Veldkamp sparen zegels voor boodschappenpakketten

DENEKAMP - Dinsdagmiddag hebben enkele bestuursleden van Caritas Lumen Christi maar liefst 31 boodschappenpakketten opgehaald bij basisschool De Veldkamp in Denekamp. 35 leerlingen uit de groepen 3 en 4 hebben deze boodschappenpakketten samen bij elkaar gespaard. 

Links op de foto staat Jolijn Grote Punt (voorzitter Caritas Lumen Christi) en rechts op de foto staat Nikki Heerink (leerkracht groep 3 en groep 4).
De boodschappenpakketten zijn inmiddels naar eenzame ouderen gebracht en naar mensen die een pakket goed kunnen gebruiken om hen in deze bijzondere en spannende tijd een hart onder de riem te steken. In verband met de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus is bij de mensen aangebeld en is het pakket voor de deur neergezet. De mensen die een pakket hebben ontvangen waren erg blij en dankbaar.
 
Aanbieden boodschappenpakketten door leerlingen
Het was de bedoeling dat de leerlingen zelf de boodschappenpakketten aan het bestuur van Caritas zouden aanbieden tijdens een bezoek aan het parochiecentrum. Daar zou een bestuurslid ook een korte presentatie over Caritas houden. Helaas was dat in verband met het coronavirus niet mogelijk. Op een later moment dit jaar zullen alle leerlingen en hun leerkrachten alsnog persoonlijk worden uitgenodigd en worden bedankt voor deze geweldige actie.  
 
Caritas Lumen Christi
Caritas Lumen Christi biedt hulp en ondersteuning aan individuele personen en/of families in nood binnen de parochiegrenzen. Voorbeelden hiervan zijn de aanschaf van huisraad, een fiets en bijzondere ziektekosten. Mochten gemeentelijke of andere instanties u niet meer kunnen helpen, dan kunt u een beroep op Caritas doen. Kijk voor meer informatie op www.caritaslumenchristi.nl. Ook kunt u een mail sturen naar voorzitter@caritaslumenchristi.nl.