Algemeen

LokaaL eten & drinken
Pannenkoeken en burgers na een jaar niet meer weg te denken in Ootmarsum

OOTMARSUM – Midden in het nostalgische stadshart van Ootmarsum opende ‘LokaaL eten & drinken’ afgelopen jaar haar deuren. Inmiddels zijn we een jaar verder en is de jonge onderneming al niet meer weg te denken uit de Siepelstad.

Burgers, pannenkoeken en meer

Voor de gerechten gebruikt LokaaL streekproducten. Desondanks worden de gerechten voor aantrekkelijke prijzen geserveerd. Een bewuste keuze volgens eigenaren Arjan ten Dam en Bas Maathuis. “Er waren zoveel ideeën, maar bijna alles was er al in Ootmarsum en bovendien wouden we niet ‘in onze eigen vijver vissen’ van ’t Pläske. Met LokaaL bieden we iets wat er nog niet was in Ootmarsum. Het is ook ‘én én’. Toeristen die hier een paar dagen verblijven kunnen vanavond dineren bij ’t Pläske en morgenavond gezellig bij LokaaL zitten. Bij ’t Pläske ga je echt sfeervol uit eten, LokaaL is vooral heel gezellig en betaalbaar. Elke woensdag is het zelfs mogelijk om onbeperkt pannenkoeken te eten. Woensdag is het rustiger dan de andere dagen, dan is dat ook leuk voor de lokale mensen. Met LokaaL bereiken we ook nieuwe doelgroepen. Zo zijn Duitsers gek op pannenkoeken en is het ook populair bij kinderen. Voor kinderen is het heel geschikt, ze kunnen overal rennen en rondspelen. Een speelhoek met kleurplaten en kleurpotloden is aanwezig. Daarmee is er een ongedwongen sfeertje. Jong en oud voelt zich thuis in deze unieke ambiance. Twentse gemoedelijkheid en lokale producten staan bij ons hoog in het vaandel. Of je nu wilt genieten van een kopje koffie met een lekkernij, een heerlijke lunch of s' avonds een zelf samengestelde pannenkoek, burger of ander gerecht. Ook wanneer je iets te vieren hebt ben je bij het pannenkoekenhuis aan het goede adres. Voor een gezellige lunch, diner, borrel, vergadering of (kinder)feestje tot 50 personen is LokaaL in zijn geheel af te huren. Warm- en koud buffetten zijn ook mogelijk.”

Van de kegelclub tot het Johannink

Beide ondernemers zijn afkomstig uit het naastgelegen kerkdorp Tilligte waar het horeca avontuur voor hen begon. “In 2014 zijn we begonnen met café-restaurant ten Dam in Tilligte. In 2015 kwam daar ’t Pläske in Ootmarsum bij. Dat hebben we vijf jaar lang gecombineerd.

Maar uiteindelijk was dat niet meer te doen. In Tilligte hadden de kegelbanen, het café en de grote zaal voor bruiloften, feesten en partijen. Dat werd dus altijd laat en in Ootmarsum begonnen we altijd weer vroeg voor de toeristen en dagjesmensen. Daarom hebben we er destijds voor gekozen om ons volledig te storten op ’t Pläske. Inmiddels wonen we ook beide in Ootmarsum. Maar het begon toch weer te knagen. De kans deed zich voor nadat het naastgelegen pand, om de hoek bij ’t Pläske, vrij kwam. We zijn ervoor gegaan, en daar hebben we absoluut geen spijt van. ’t Pläske en LokaaL is een hele goede combi. LokaaL zit in het nieuwe pand ‘het Johannink’.” Die naam is niet nieuw: in 1930 was het Marinus Johannink die het pand opleverde waarna het lang dienstdeed als warenhuis voor de stad. Inmiddels in een modern jasje, werd het Johannink op 6 september 2021 geopend. “Naast LokaaL zit in het pand ook de Twentse Proefkeuken en een pop-up store waar doorlopend nieuwe ondernemers zich presenteren. We zijn elke dag geopend en tussen de winkels hebben we nissen gemaakt, de deuren naar elkaar toe zijn doorlopend geopend. Daarmee vormen we een ‘mini winkelcentrumpje’. Iedereen heeft zin in de nieuwe uitdaging en wil nieuw publiek aantrekken. De pop-up store trekt ook telkens ander publiek, voor kerst komt er weer een andere passende winkel in en vanaf januari komt de bibliotheek er in. Zo vormt ’t Pläske met LokaaL en de andere winkels in het Johannink een mooi concept dat elkaar versterkt”, vertellen de heren enthousiast.

Meegroeien in het team van LokaaL

Beide horecaondernemers zijn tevreden met waar ze nu staan. “Een terugkerende doelgroep is er al vanaf het begin, dat is de bevestiging dat het voor de bezoeker een leuke avond was waarbij ze lekker hebben gegeten. Na een jaar kijken we tevreden terug op iets moois wat er nog niet was in Ootmarsum. We gaan dan ook zeker door met dit concept. Voor de toekomst hebben we nog genoeg plannen. Daarvoor zijn we op zoek naar personeel dat ons gezellige team wil komen versterken. Van de keuken tot de bediening; we hebben werk genoeg. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met tel. 0541-291515 of bij ons langskomen”, aldus ten Dam en Maathuis.

LokaaL eten & drinken is te vinden aan de Dwarsstraat 3 te Ootmarsum. Voor meer info en acties kun je kijken op www.pannenkoekenhuisootmarsum.nl of volg de socials van LokaaL. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.