Algemeen

Marc Smellink wordt voorzitter CDA-jongeren Overijssel

ROSSUM - Marc Smellink (23) uit Rossum wordt voorzitter van de politieke jongerenorganisatie van het CDA, CDJA Overijssel. Het CDA-raadslid uit Dinkelland neemt de taken over van Jasmijn Duenk uit Zwolle. Smellink was het afgelopen jaar vicevoorzitter van de jonge christendemocraten in Overijssel. ‘’Ons werk is nog niet af’’, stelt Smellink. ‘’We willen jongeren vaker aanspreken met onze ideeën en standpunten. Ons doel is samen te werken aan een betere provincie voor jongeren.’’ Naast zijn politieke werkzaamheden is Smellink werkzaam voor de gemeente Deventer.

Het bestuur onder leiding van Smellink zal zich bezig gaan houden met bestuurlijke vernieuwing en party en politics. ‘’Politiek heeft vaak een negatief imago onder jongeren’’, betreurt Smellink. "Wij combineren politics met party en laten zien dat je daadwerkelijk invloed hebt op de lokale politiek."
 
Het CDJA houdt zich actief bezig met voorlichting, inhoudelijke activiteiten en politiek op lokaal, provinciaal en landelijk niveau. Het CDJA zet vaak onderwerpen op de agenda die volgens hen beter kunnen. In Overijssel hebben zij vele jonge gemeenteraadsleden en een jongere in de Provinciale Staten. "Op deze manier kunnen we de stem van de Overijsselse jongeren laten horen."
 
Naast Marc Smellink zijn twee nieuwe bestuursleden benoemd. Emma van der Heijden (Epe) is secretaris en Laura Mak (Hellendoorn) is penningmeester. "Heb je als jongere een goed idee? Maak er politieke werkelijkheid van’’, zegt Smellink. ‘’Het wordt tijd dat jongeren die kans krijgen en pakken!"