Algemeen

Markeboek Lemselo aangeboden aan drie scholen

DINKELLAND - Woensdagmiddag 23 juni zijn aan drie basisscholen het Markeboek Lemselo aangeboden. Afgelopen maand mei verscheen dit boek met de volledige titel: ‘Markeboek Lemselo en de bewaard gebleven fragmenten van de Marke Rossum’. Het zijn de getranscribeerde en hertaalde verslagen van 200 jaar Markebestuur (1654-1840) , uitgevoerd door Henk Koop. Hij heeft het boek ook voorzien van prachtige illustraties en kaders met toelichting. Het boek is uitgegeven door de Vereniging Heemkunde Oalde gemeente Weerselo. (info: markeboeklemselo@gmail.com)

Op initiatief van de Heemkunde en door sponsoring van Ingenieurs Bureau Vreeswijk b.v. uit Lemselo was het mogelijk elke school zes boeken te schenken. Deze boeken zijn zeer welkom omdat op de scholen veelvuldig wordt gewerkt in projecten en regelmatig de lokale streekgeschiedenis, cultuur en taal aan bod komen. Daarvoor zijn deze boeken, volgens de docenten van de basisscholen, een uitstekende bron van informatie.

Dat het boek met de vele foto’s van de boerderijen in Lemselo een succes is blijkt uit een puzzeltocht die afgelopen week werd georganiseerd door een groep jongeren uit Lemselo. De puzzeltocht was aan de hand van een aantal foto’s uit het boek te fietsen.

De drie scholen waaraan de boeken zijn geschonken zijn: basisschool De Kerkewei in Rossum, basisschool Aloysius in Weerselo en Daltonschool de Bongerd op de Essen in Oldenzaal. Deze school ligt in de voormalige Marke Lemselo. Een mooi gebaar van de Vereniging Heemkunde Oalde Gemeente Weersel en Ingenieurs Bureau Vreeswijk b.v.

Ine Flinkers