Algemeen

Melkbeernke opent tweede zaak in Denekamp
Skik Borrels & Bites

DENEKAMP - Het gerucht gonsde al langer in het dorp, maar vrijdag 28 oktober was de kogel door de kerk: Het Podium wordt overgenomen door Melkbeernke en veranderd in ‘Skik Borrels & Bites’. Daarmee bereikte Coen Bloemen, eigenaar van Het Podium, een akkoord met Roy Oude Egbrink en zijn compagnons Patrick Langeler en Tom Grunder, eigenaren van Twents eetcafé Melkbeernke.

Roy Oude Egbrink en Pien Doevelaar.

Een gedurfde zet van de Denekamper horeca ondernemers in deze tijd. “We hebben weleens eerder met de gedachte gespeeld maar vonden dat wij nog niet zover waren voor tweede zaak. Vijfenhalf jaar geleden zijn wij met Melkbeernke begonnen, het personeel bestaat uit een jong team. Inmiddels hebben we een ervaren team waar we trots op zijn. Vooraf hebben we met het team besproken of er steun was. Die was er waardoor we nu de stap kunnen wagen. Coen zit bij mij in de vriendenkring, op zondag dronken we met de mensen uit de Denekampse horeca ook regelmatig een biertje bij het Het Podium. Ik heb Coen in het verleden al eens gezegd dat hij het moest zeggen wanneer hij van plan was om Het Podium te verkopen. Afgelopen zomer was het moment dat het balletje begon te rollen. Toen hebben we eerst het personele gebeuren geregeld en alle plannen uitgewerkt. In september konden we tegen Coen zeggen dat we het rond gingen krijgen. We gaan iets ondernemen in een lastige tijd. We zijn trots op Melkbeernke, wat daar in een relatief korte tijd is opgebouwd en waarmee we nu de mogelijkheid hebben om dit te doen. Dat is prachtig. Pien Doevelaar komt het team versterken. Zij heeft horeca ervaring in Denekamp. Pien is heel energiek, positief en vriendelijk. Dat heb je nodig in de horeca. Bovendien kriebelde het bij haar om wat te ondernemen in de horeca. Skik is meer café- en kroegachtig dan Melkbeernke. Daarvoor heb je iets ander personeel nodig, je moet geSKIKt zijn. Veel power en uitstraling is nodig. Met Pien hebben we iemand die stevig in haar schoen staat, zij kan dat aan. Zij zal, in het begin met veel ondersteuning van ons en het personeel van Melkbeernke, uiteindelijk de kar gaan trekken en het gezicht van Skik worden. Wij zijn heel blij met zo’n jongedame die de uitdaging aandurft om de boel te gaan runnen”, aldus Oude Egbrink.

Aj mer skik hebt

“Toen ik ’s nachts een keer niet kon slapen pakte ik het Twents woordenboek erbij om inspiratie op te doen”, vervolgt Oude Egbrink. “Het was rond half 3 toen ik bij de ‘p’ van plezier kwam. Dat was ‘Skik’ in het Twents. ‘Dat is hem’ dacht ik. We waren nog met Coen in gesprek, maar ik belde de compagnons en Patrick en Tom zagen het ook zitten. Er was alleen al een lokale ondernemersvereniging met de naam ‘Skik’. Die hebben wij benaderd en zij hadden geen problemen met de naam. Tot en met carnaval zijn er nog weinig veranderingen. Die tijd gebruiken wij als leerproces. Na carnaval gaat de zaak een paar weken dicht voor een verbouwing waarna wij het nieuwe concept van Skik kunnen uitrollen. Dat concept is ‘Borrels en Bites’, waarmee we ons voornamelijk gaan richten op het begin van de middag en de avond. Bij Skik kun je gezellig borrelen en kleine hapjes bijbestellen. Zowel qua bestellen als presentatie willen we dat op innovatieve wijze doen. Wij willen de Denekampse tent zijn waar iedereen zich welkom voelt. Uiteraard blijft er gewoon ruimte voor de verenigingen, gemeente en tradities die er nu zijn zoals de opkomst van de carnavalsprins, het Köttelpeer’ngala en de Denekampse paasgebruiken. Daarnaast willen we onze eigen evenementen gaan creëren. Bijvoorbeeld een Twentse avond, avonden met bands en DJ’s, of in de schoolvakanties op doordeweekse dagen ‘ranjaparty’s’. We willen breed inzetten en voor elke groepering af en toe wat doen. ‘Aj mer skik hebt’, daar gaat het om. Wij doen dit naast Melkbeernke. Melkbeernke is eten en drinken. Dat loopt ontzettend goed met zowel lunch als diner. We gaan niet kannibaliseren, met Skik hebben we een ander concept waarbij we ons op een wat later tijdstip richtten. Zo hoeven we niet twee toko’s van 10.00 tot 3.00 uur te draaien. Hopelijk gaan de twee concepten elkaar straks mooi aanvullen. Na een diner bij Melkbeernke zijn de mensen van harte welkom bij Skik om gezellig na te borrelen. Uiteindelijk willen wij een mooi team bouwen met elkaar en plezier hebben en plezier geven. Skik zegt heel veel. Graag willen we een open huiskamer voor Denekamp zijn waar iedereen zich thuis voelt, zijn ding kan doen en kan aanschuiven met vrienden of familie. Bij Skik Borrels & Bites geven we ze een prettige tijd met leuke drankjes en lekkere hapjes erbij om de batterij op te laden om na de vrije tijd weer verder te gaan.”

Bruin café met zicht op de pastorie en zonovergoten terras

Om ervoor te zorgen dat de bezoekers ‘skik’ hebben bij het nieuwe concept komen Oude Egbrink en co met concrete veranderingen. “Het huidige restaurant van Het podium wordt een type chique bruin café. Dan krijg je de middenzaal, het huidige voorcafé, dat wordt een iets hippere stijl. Met het bruin café kunnen we altijd ons ding blijven doen. Het kan altijd open blijven en goed bereikbaar voor de bediening en toiletbezoekjes. Ook als de zaal verhuurd is. Zo kan het concept daar blijven draaien als de rest gereserveerd is voor een groot feest, dat is belangrijk. Bovendien is het een onderschatte plek, vanuit het bruin café heb je straks zicht op de pastorie en Huize Keizer. Dat is een ontzettend mooie plek waar we een barretje gaan bouwen. Het wordt een heel gezellig plekje met een eigen sfeer. Daarnaast gaan we gaan investeren in een mooi terras, op die locatie van het Nicolaasplein heb je vooral zomers prachtige avondzon. Uitdagingen zijn er ook, zo is er veel wind op het plein. Soms is het terras net een trechter, daar moeten we mee aan de slag. Op het terras kun je straks een lekkere borrel pakken en bij trek neem je wat lekkere dingen erbij. Zo zullen er plankjes met allerlei lekkere dingetjes zijn zoals mini spiesjes of bief. Voor Borrels en Bites gaan we uit van eenvoudige producten waar we een leuke twist aan geven. Daarbij willen we werken met een marktconforme prijs. Het wordt een gezellige plek op een mooi plein, een echte toevoeging voor het plein dat zich fantastisch kan ontwikkelen”, zo licht Oude Egbrink de plannen enthousiast toe. 

Met ’n Doarp achter Oranje… hebt wie Skik!

Voordat het nieuwe concept met alle veranderingen is uitgerold moeten inwoners en bezoekers van Denekamp nog even geduld hebben. Maar tot die tijd kunnen ze al wel bij Skik terecht. Vanaf aanstaande maandag 21 november is de zaak aan het Nicolaasplein onder de nieuwe naam geopend. Skik trapt af met het Skik Oranje Café dat tijdens het WK geopend blijft zolang het Nederlands Elftal nog in het toernooi zit. Vervolgens is er op 17 december, dit jaar voor het eerst op een zaterdag, de Kerstmarkt in Denekamp. Daar zal Skik een gezellige avond creëren. Dan komen met januari en februari de maanden van het carnaval. “Een hele drukke periode waarin we veel moeten leren en waar we erg naar uitkijken”, aldus de nieuwe eigenaren van Skik Borrels & Bites.

Reacties

  • door Siny
  • 383 dagen geleden

Heel veel succes op jullie mooie plek.

Toch hoop ik dat op deze mooie plek ook nog plaats is voor Vrouwen van nu voorheen KVG.