Algemeen

Met de Zonnebloem langs Mariakapellen en landkruizen

Een bijzonder geslaagd regionaal initiatief van Zonnebloem afdelingen. “Hoe kunnen we gezamenlijk met de Zonnebloemafdelingen uit de regio N.O Twente voor onze deelnemers een fijne dag organiseren?” Die vraag was het begin van overleg van de afdelingen Weerselo, Rossum, Saasveld, Ootmarsum, Oldenzaal en De Lutte/Beuningen.

Het resulteerde in een mooi uitstapje met de bus langs Mariakapellen en landkruizen door het prachtige Twentse landschap.
 
Op maandag 7 oktober begon de dag met een kop koffie en een heerlijke kruidkoek bij de Stroper in De Lutte. Speciaal voor de Zonnebloemgasten hadden zij deze dag de deur geopend. Na de koffie konden de mensen in de bus stappen en begon de rit richting Beuningen waar de gids, Harry Booiink, aan het gezelschap werd toegevoegd. Op zijn bekende humoristische wijze en kennis van het Twentse land gaf hij uitleg over de kapelletjes en landkruizen. O.a. bij de prachtige kapel in Tilligte konden de mensen die dat wilden een kaarsje opsteken. Hier werd spontaan een Marialied gezongen. 
 
Een lange maar fraaie bustocht werd bij Gasterij de Bakker in Vasse afgesloten met een heerlijk 3-gangendiner. Lovende woorden van deelnemers van de verschillende afdelingen waren voor de vrijwilligers een bevestiging dat deze samenwerking zeker een vervolg krijgt.
 
Ine Flinkers