Algemeen

Mijande Wonen neemt wooncomplex Stadsgraav’n over van Woonzorg Nederland

OOTMARSUM - Mijande Wonen is een woningcorporatie actief in de gemeentes Dinkelland en Twenterand. Zij nemen het wooncomplex in Ootmarsum over van Woonzorg Nederland. Het complex past niet meer in de wensportefeuille van Woonzorg Nederland, maar blijft geschikt voor reguliere verhuur aan senioren. De woningen blijven in de sociale sector. Het gaat om het wooncomplex aan de Stadsgraav’n in Ootmarsum met 23 woningen. Mijande Wonen is sinds woensdag 1 november de eigenaar van dit complex. Deze middag vierde Mijande Wonen de overdracht met een aantal bewoners. Er was een presentje voor bewoners en er werd een bord geplaatst met het informatie en het logo van Mijande Wonen op het gebouw.

“Wij hebben er bewust voor gekozen om het wooncomplex over te dragen aan een lokale woningcorporatie. Met de overdracht aan Mijande Wonen blijven deze woningen beschikbaar in de sociale sector”, aldus Cees van Boven, bestuursvoorzitter van Woonzorg Nederland.

Woonzorg Nederland is actief in heel Nederland. Met de opbrengst van de verkoop gaat Woonzorg Nederland woningen bouwen en aankopen die aansluiten bij de doelgroepen waar Woonzorg Nederland zich op richt. Door de toenemende vergrijzing en de krapte op de woningmarkt is er een groeiende vraag naar geschikte huisvesting voor senioren. Mijande Wonen wil met de aankoop van de Stadsgraav’n het aanbod van sociale huurwoningen in Ootmarsum op peil houden, zodat er nu en in de toekomst goede en betaalbare huisvesting beschikbaar is in Ootmarsum.

“Wij zijn blij met de aanwinst van Stadsgraav’n. Deze investering is belangrijk voor de inwoners van Ootmarsum omdat we hiermee bijdragen aan een goed sociaal woningaanbod voor nu en in de toekomst”, aldus Rudy Ligtenberg, interim directeur-bestuurder Mijande Wonen.