Algemeen

Na 41 jaar heeft Mieke Reinders alsnog haar bloemen, én een onderscheiding van de prins

OOTMARSUM - Ze heeft er op de kop af 41 jaar op moeten wachten, maar afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover. Mieke Reinders-Heisterkamp (93) kreeg alsnog de bloemen die ze in 1983 had moeten krijgen toen ze afscheid nam als Zittings-artiest in Ootmarsum. Prins Michel was daarvoor met zijn adjudanten speciaal naar haar woning gekomen.

Mieke Reinders wist niet hoe ze het had en was meer dan aangenaam verrast dat er na zo’n lange tijd nog aan haar werd gedacht. ,,Jongens toch’’, zei ze spontaan, ,,wat vind ik dit toch mooi.’’

Aanleiding voor het ‘hoge bezoek’ aan huis was de uitspraak eerder deze week in een interview over haar 11-jarige loopbaan als buutreedster. Mieke vertelde toen spontaan dat ze bij haar afscheid geen bloemen had gekregen terwijl dat wel de bedoeling was. ,,Echter de voorzitter had vergeten die te halen.”  Maar zij was het na al die jaren nog niet vergeten.

Prins Michel liet dat niet op zich zitten. Daarom bracht hij Mieke samen met zijn adjudanten Hidde en Wouter alsnog de bloemen. ,,Het zijn inmiddels wel droogbloemen geworden”, sprak prins Michel gevat, ,,maar je hebt ze meer dan verdiend.” Mieke Reinders was zeer onder de indruk van het gebaar. Helemaal toen ze ook nog eens een onderscheiding kreeg van de hoogheid. ,,Wat mooi, hier ben ik heel erg blij mee en trots op. Ik doe hem niet meer af zolang het carnaval duurt.”

Met deze kwinkslag kreeg ze de lachers op haar hand. Mooi voor haar was ook dat haar drie kinderen Marja, Jan-Willem en Hanneke getuige waren van dit bijzondere moment. ,,Dat ik dit nog mag meemaken.”