Algemeen

Stichting Oost Europa Dinkelland

Nieuw transport gepland / Bezoek Oekraïense delegatie op 10 juli

DENEKAMP - Omdat de inbreng van goederen de laatste weken erg groot is, heeft de Stichting Oost Europa Dinkelland inmiddels weer een transport naar Oekraïne gepland. Op woensdag 10 juli zal er een Oekraïense vrachtwagen komen die geladen gaat worden door de vrijwilligers van de stichting. De opslagruimte van de stichting is alweer flink vol getuige de bijgaande foto’s. Omdat het transport duur is moet er zoveel mogelijk in de vrachtwagen gestouwd worden, maar voor de ontvangers dan wel op een overzichtelijk manier. Bovendien krijgen zij een gespecificeerde lijst van alle geleverde goederen. 

Zoals het er nu uitziet zal het laden gebeuren onder toeziend oog van een delegatie van de Oekraïense hulporganisatie Created Actions, waarmee de stichting contacten onderhoudt. In regelmatig overleg met deze organisatie bepaalt de Stichting Oost Europa Dinkelland welke goederen wij/zij kunnen gebruiken.

Created Actions heeft een zogenaamde ’charity tour’ gepland (inzameling van hulpgoederen en geld voor hun werkzaamheden) en zal in dit kader enkele dagen naar Nederland komen om te bekijken hoe de Stichting Oost Europa Dinkelland haar werk doet.

De vrijwilligers van de Stichting Oost Europa Dinkelland staan elke zaterdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur klaar om alle aangeleverde goederen in ontvangst te nemen, te verpakken en verzendklaar te maken voor Oekraïne. Het inleveradres is Ambachtstraat 1 in Denekamp op industrieterrein Kloppendijk (naast Begri).

Een overzicht van alle zaken die de stichting kan gebruiken, is te vinden op de website https://oosteuropa-dinkelland.nl/goederenlijst. Belangrijk: alle zaken moeten wel in goede staat en schoon zijn!

Bij vragen kunt u bellen: 06-54335049 (Jan Molenaar).

De mensen in Oekraïne zijn u dankbaar!

Uw reactie