Algemeen

Nieuwe fontein voor Huize Keizer

DENEKAMP - De tuin van museum Huize Keizer beschikt sinds afgelopen week over een nieuwe fontein. De oude fontein was onbruikbaar geworden door vorstschade; het beton was lek. Stichting Culturele Raad Denekamp, die museum Huize Keizer beheert, heeft ervoor gekozen om een nieuwe fontein te plaatsen in de stijl van Huize Keizer.  

Onder leiding van Ton Bruns die de bouwkundige zaken van de Culturele Raad onder zijn hoede heeft, is gekozen voor een Italiaanse fontein van carrara-marmer. 

“Deze fontein past bij de tijdsgeest van Huize Keizer”, legt Bruns uit. “Elegant en met een beetje een voorname status; precies zoals de rest van het interieur van de familie Keizer ook is. Het was een voorname familie in het dorp; ik denk dat zij deze fontein een uitstekende keus hadden gevonden”, lacht hij. “Bovendien is dit marmer zo hard dat het niet kapot kan vriezen.”

De fontein is bekostigd dankzij subsidiegelden. Die zijn in coronatijd niet besteed en krijgen nu onder meer een bestemming in de vorm van een fontein in de museumtuin. De tuin krijgt zeer binnenkort een extra onderhoudsbeurt om het plaatje compleet te maken.