Algemeen

Nieuws Bibliotheek Dinkelland
De Nederlandse Kinderjury

DINKELLAND - De Kinderjury is de lezersprijs van het meest bekende merk in de boekensector: de Kinderboekenweek. Alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar vormen samen de Kinderjury en bepalen met elkaar welk boek uit 2020 het beste boek is. De Kinderjury is de enige prijs voor kinderboeken helemaal door kinderen zelf bepaald. Dus: stem op jouw favoriete boek! Alle boeken die verschenen zijn in 2020 doen mee.

In 2020 won ‘De Gorgels en het geheim van de gletsjer’ (Leopold) van Jochem Myjer de Kinderjury in de categorie 6-9 jaar. In de categorie 10-12 jaar won ‘Dummie de mummie en de schat van Sohorro’ (Unieboek/Het Spectrum) van Tosca Menten.

Leesweken

Tijdens de Leesweken van 3 maart t/m 9 mei, worden alle kinderen in Nederland aangemoedigd boeken te lezen. Op die manier kunnen zij het best bepalen wat hun favoriete boek is. Kijk voor de tiplijst op de site www.kinderboekenweek.nl/kinderjury.

Stemweek

Gedurende de Stemweek van 10 t/m 16 mei kunnen alle kinderen stemmen op hun favoriete boek. Stemmen kan met het stemformulier dat verkrijgbaar is in de Bibliotheek, op school of in de boekwinkel. Je kunt ook online stemmen op www.kinderjury.nl. De Prijs van de Nederlandse Kinderjury wordt uitgereikt op 23 juni. Regelmatig lezen heeft positief effect bij kinderen De Kinderjury heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met nieuwe boeken en het leesplezier te vergroten.

Regelmatig lezen heeft een positief effect op de taalvaardigheid en woordenschat van kinderen.

Verhalen nemen je mee in het hoofd van een ander, laten je kennismaken met een andere mening, nemen je mee op ontdekkingstocht en versterken je verbeeldingskracht. In internationale onderzoeken scoren Nederlandse kinderen bovengemiddeld op leesvaardigheid en heeft ruim de helft van de basisschoolkinderen een positieve houding tegenover het lezen van boeken (Leesmonitor, Stichting Lezen).

Belastinghulp

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw belastingaangifte via de computer? Wenst u een expert die met u meekijkt? Of heeft u een vraag? Dan kunt u terecht in de Bibliotheek Denekamp. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Voor informatie en aanmelden kijkt u op: www.bibliotheekdinkelland.nl.