Algemeen

Ondanks regendag weer grote deelname aan Landgoed Twente Marathon

Lage afstand lopers zijn toch echte sportenthousiasten zo bleek zaterdag jl. wel weer tijdens de 12e Landgoed Twente Marathon (LTM) . Ondanks het miezerige weer met veel regen verschenen bijna 1600 deelnemers bij Erve Beverborg aan de start van deze unieke lange afstand loop over 42 kilometer. Een loop, zoals de naam al duidt, over het grondgebied van de fraaie landgoederen en andere fraaie landschappelijke punten in deze regio. 

Het unieke van de LTM is dat men op twee manieren de 42 kilometer kan afleggen. Of, als de echte marathonlopers, geheel (hard)lopend, of afwisselend lopend én fietsend. Dat laatste impliceert dan dat men als duo deelneemt, waarbij de één fietst en de ander loopt en dat van tijd tot tijd wisselt. Dat laatste is duidelijk de favoriete manier onder de deelnemers, want er namen zaterdag jl. maar liefst 750 duo’s deel, terwijl 60 deelnemers de gehele afstand alleen of in groepjes lopend aflegden.

Een ander uniek aspect is het feit dat, naast bijvoorbeeld  Huis Singraven, De Wilmersberg, Landgoed Hulst, het Arboretum Poort Bulten en het Klöpkeshoes  ook de hal van het gemeentehuis in Denekamp opnieuw fungeerde als ‘post’ (pauze-stop). Prachtig om te zien hoe de deelnemers hardlopend of fietsend de hoofdingang binnengaan en aan de zijkant er na enige tijd opvallend opgefrist weer uitkomen. Zaterdag allemaal nat van de transpiratie, maar vooral ook door de gestaag neervallende regen. In het gemeentehuis een drankje en een krentenbolletje van Bakker De Winter en een zangduo met pianist ter verhoging van de sfeer. Muziek was er overigens ook op het start- en eindpunt Erve Beverborg. Daar tekenden de Denekampse Spatzen, DJ Hugo en Booz voor het entertainment. Luc van Langen, pr-medeorganisator was zaterdagmiddag bij de finish, net als de start op Erve Beverborg, weer een uitermate tevreden man.

De organisatie, Loopgroep Dionysos, kreeg van alle kanten weer veel waardering en bijval voor de manier, waarop ook deze 12e-editie is verlopen en dat ondanks de minder prettige weersomstandigheden. Waardering van deelnemers vanuit het gehele land. Luc: “Allemaal blije mensen, geen ongelukken en weer een geweldige sfeer bij de afsluiting. De laatste deelnemer kwam er binnen rond half vijf, maar de laatste deelnemers bleven daar vervolgens ‘hangen’ tot  zo’n uur of acht ’s avonds!” Een grote organisatorische ‘klus’, maar het vrijwilligerslegioen van de Dionysos en de vrijwillige verdere medewerkers verdienen een compliment voor de organisatie van dit opnieuw vlekkeloos verlopen unieke sportevenement.

 

Tekst/foto’s (gemeentehuis) : PBJ