Algemeen

Ontspanningsmiddag de Zonnebloem afdeling Weerselo heel gezellig

WEERSELO - De jaarlijkse ontspanningsmiddag van De Zonnebloem was er weer op dinsdagmiddag 1 september  bij café Van Olffen. De gasten werden hartelijk ontvangen met een kopje koffie met gebak. De muzikale begeleiding was in handen van de  Twentse Harmonica Club.

Er was een grote opkomst, met achtenzestig personen zat de zaal goed vol. De mensen hadden er allemaal weer zin in. Eindelijk kon het weer. Ieder jaar werd er een ontspanningsmiddag georganiseerd maar de afgelopen twee jaar, sinds 2019  was dit niet mogelijk in verband met corona. Voorzitter Dick Keizer heette alle aanwezigen van harte welkom en wenste iedereen een gezellige middag. De bezoekers werden ontvangen met een kopje koffie met gebak. Daarna speelde de Twentse Harmonica Club prachtige liederen voor jong en oud. Ze speelden trekharmonica muziek van vroeger en ook nieuwe liedjes van deze tijd. De mensen genoten zichtbaar van deze muziek, want deze muziek bracht veel herinneringen naar boven. Iedereen zong mee, het waren allemaal bekende liedjes. In de pauze kreeg iedereen een drankje en een hapje aangeboden en na afloop was er nog een broodmaaltijd.

Een gezellige middag waar iedereen weer hard aan toe was. 

In gesprek met voorzitter Henk Kruize en Geertje Schipholt, muzikaal leider: “Het heeft een beetje stil gelegen vanwege corona maar gelukkig hebben we dit jaar sinds januari al weer veertien optredens gehad. We spelen veel in bejaardenhuizen, verpleeghuizen, voor de Zonnebloem, maar organiseren ook een Tiroler avond. In december hebben we nog vier speciale Kerst optredens. Het repertoire wordt op leeftijd aangepast. Deze club bestaat het komende jaar vijfendertig jaar. De muzikanten komen uit de hele regio. Het jongste lid is zeventien jaar en de oudste zesentachtig jaar. De club is nog op zoek naar nieuwe leden. Iedereen die een beetje harmonica kan spelen is welkom op de vrijdagavonden om 19.30 uur in het Amicitia gebouw in Delden”, vertellen Henk en Geertje.

Ine Flinkers