Algemeen

Opbrengst oudejaarsactie € 6.600,-

OOTMARSUM - De oudejaarsactie met oliebollen en balkenbrij vanuit de Kloosterkeuken in Ootmarsum heeft voorlopig (netto) € 6.600,- opgebracht voor de goede doelen: het openluchtzwembad in Ootmarsum en de Oortmanmolen in Lattrop. 

Op de foto v.l.n.r. Vincent Maaswinkel (zwembad Kuiperberg), wethouder Benno Brand, organisator Gerard Kosse en Ellen Velthuis (zwembad Kiuiperberg).
De actie kende vele topdagen, op oudjaarsdag werden ruim 3000 oliebollen en honderd pakjes balkenbrij verkocht. Wethouder Benno Brand assisteerde een aantal uren bij de verkoop op het terras van de Kloosterkeuken en had er zichtbaar schik in. Leden van de Molenstichting en vrienden van het zwembad De Kuiperberg hielpen ook mee. Het was niet alleen op de oudjaarsdag een gezellige boel, ook op kerstmarkten in werd er met de verkoop van balkenbrij goede zaken gedaan. Grote schrik was er dinsdagmorgen toen het bericht binnenkwam over de brand bij de Oortmanmolen, waar de afgelopen weken het boekweitmeel voor de balkenbrij is gemalen. Gelukkig had de brandweer het vuur snel onder controle. De komende dagen wordt de actie afgesloten en de verwachting is dat de eindopbrengst op kan lopen tot € 7.000,-.