Algemeen

Openstelling St. Plechelmuskerk en kasteeltuin in Saasveld

SAASVELD - De St. Plechelmuskerk in Saasveld en de bijbehorende kasteeltuin, een overblijfsel van het vroegere slot Saterslo, worden in 2022 weer opengesteld voor publiek. De openstelling is op zondag 7 augustus a.s. De St. Plechelmuskerk geniet al jaren bekendheid vanwege haar prachtige gebrandschilderde ramen, die allen gemaakt zijn door de Oldenzaalse glazenier en kunstschilder Jan Schoenaker. 

Daarnaast zijn de uit lindenhout vervaardigde kruiswegstaties te bewonderen. Het bijzonder fraaie houtsnijwerk is van ongekende schoonheid. Tijdens de openstelling zijn medewerkers aanwezig voor uitleg. Ook de bijzondere ligging van de kerk op het Kerkeiland, omgeven door de oude buitengracht van het voormalig slot Saterslo, maakt een bezoek zeer de moeite waard. Achter de kerk bevindt zich een prachtige tuin met monumentale bomen en centraal daarin een beuk en een plataan van ruim honderdvijftig jaar oud. De vijver markeert de plek waar bijna zevenhonderd jaar lang het kasteel heeft gestaan. Ook heeft de mooie natuur rond Saasveld veel te bieden als men van wandelen houdt. Vanaf de kerk gaat een gemarkeerde route van drie kilometer door het natuurgebied “de Twieg” en een rolstoelvriendelijk pad van één kilometer door het Gravenbos. Zie info achter in de kerk.

Openstelling voor publiek is dit jaar nog op de zondagen 7 augustus en 4 september van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Een vrije gift wordt in dank aanvaard.

In groepsverband bestaat ook de mogelijkheid tot een rondleiding op doordeweekse dagen.

Voor informatie hierover kan men contact opnemen  met W. Spanje, tel. 074-3494652.                     

Ine Flinkers

Uw reactie