Algemeen

Opkomst hoogheden Buisman’s Keals Saasveld

SAASVELD - Al twee jaar lang staan de hoogheden al te popelen om te heersen over het Soaseler Koffielaand. Het lukt de Buisman’s Keals uit Saasveld ieder jaar weer om geweldige hoogheden te presenteren. De steeds groeiende carnavalsvereniging staat dit jaar onder leiding van Prins Robert Kuipers 1 en Adjudant Mart Franken Volmerink.  

Maar wie zijn nu deze hoogheden?

Prins Robert Kuipers woont al jaren samen met zijn vrouw Hedy en zijn twee zonen in het centrum van Saasveld. Deze tegelzetter werkt zo’n negen jaar als zzp’er en dat bevalt hem goed. Robert is veel te vinden in de natuur wat hem met de paplepel is ingegoten. Daarnaast speelt hij voetbal bij het veteranen elftal van Saasveldia 35+. Wanneer er niet gevoetbald wordt is hij te vinden op zijn mountainbike.

Adjudant Mart Franken Volmerink woont aan de Burcht in Saasveld, samen met zijn vriendin Esther en zoon. Drie dagen in de week werkt hij als monteur bij EP Electropan in Tubbergen. De overige dagen is hij druk met zijn uit de hand gelopen hobby: FrankenAV. Op zondagavond kan je hem tegenkomen bij Dancing Bruins waar hij de techniek voor dj’s en bands verzorgd. Tijdens zijn vrije uurtjes is hij actief bij de muziekvereniging en is daarnaast betrokken bij de techniek van AccentFM.  Ze gaan er dit jaar tegenaan met het volgende motto: ‘Tegels en muziek stoat noe nig op 1, zo’n duo hef geen één!’

De jeugd gaat er ook wederom op vooruit met een kersvers trio, namelijk Joost Franken Volmerink (Jeugdprins) & Huub Scholten (Adjudant) & Romee Kreuwel (Adjudante). Het is alweer het vierde trio van de jeugdafdeling.

Het motto van de hoogheden luidt: ‘Dit joar zoept wie dubbel zoveel en houdt niemand ons in het gareel!’ 

Programma

2,3 en 4 februari: gala-avonden
11 februari: carnavalsavond jeugd/ dames
17 februari: carnavalsoptocht