Algemeen

Oprichter Leo Silderhuis stopt:
Makelaardij Silderhuis nu volledig in handen van Tim Peters

Leo Silderhuis heeft besloten terug te treden uit de Makelaardij die hij 16 jaar geleden begon. Met zijn Makelaardij Silderhuis vestigde hij zich in 2004 in Denekamp. In 2015 kwam de in Denekamp geboren Tim Peters samenwerken met Leo en nu zet hij dan de onderneming voort. Die afspraak tot overname maakten beiden al bij het aantreden van Tim. Leo: “Ik heb toen met Tim afgesproken dat ik  zo rond m’n 67e wilde gaan stoppen en dat hij dan de onderneming zou gaan voortzetten."

"Dat moment is nu aangebroken. Wel ga ik als taxateur vanuit Saasveld nog actief blijven, echter niet onder de naam ‘Silderhuis’ maar ‘Dulder Taxaties’.” Inmiddels is Boukje Brookhuis (27) na haar studie vastgoed en makelaardij aan Saxion in Enschede de kantoorgelederen komen versterken. Tijdens haar studie deed ze reeds ‘Silderhuis-ervaringen’ op door haar stage op dit kantoor. Een periode die gevolgd is door een vaste aanstelling. Inmiddels heeft Boukje haar taxatie papieren gehaald, waardoor ze zich geregistreerd makelaar/taxateur mag noemen. Met als gevolg dat ze NWWI gevalideerde taxatierapporten oplevert die veelal gevraagd worden door banken en hypotheekverstrekkers.

De onderneming is sinds 2018 gehuisvest in een fraaie, nieuwe kantoorlocatie op de begane grond binnen het nieuwe kantorencomplex van Timax in de voormalige Huishoudschool aan de Van der Heijdenstraat. ‘ Die vestiging daar betekent geenszins dat werkgebied van ‘Silderhuis’ zich beperkt tot Denekamp en haar directe omgeving. Bij het ‘aantreden’ van Tim Peters werd in een artikel in de DV daarover al het volgende vermeld (citaat): ‘Onze activiteiten in Noord Oost Twente zijn sterk toegenomen. In onze branche heeft bovendien een verschuiving plaats gevonden wat de aan- en verkoop van huizen en panden betreft, namelijk naar een meer en meer digitale markt. De tijd dat voorbijgangers nog voor de etalages van makelaardijen gingen staan om te kijken stonden wat de woningmarkt ter plaatse te bieden had is aan het veranderen….De mensen die een huis willen kopen zoeken op de sites van makelaars….’ Het nieuwe onderkomen aan de Van der Heijdenstraat heeft inderdaad geen etalage met het woningaanbod dat Silderhuis in haar mappen heeft. Tim Peters (31) en Boukje Brookhuis zetten samen een gezonde onderneming voort op het gebied van aan- en verkoop, verhuur en taxaties van onroerend goed. Dat alles vanuit de moderne makelaardijlocatie in de vroegere Huishoudschool in Denekamp met ‘aan boord’ de deskundigen Tim Peters en Boukje Brookhuis .

 

Tekst/foto’s: PBJ