Algemeen

Overname Busscher Transport & Containerverhuur B.V. door Nijhoff Handel en Transport B.V. uit Nijverdal

WEERSELO - Jan en Ine Busscher dragen hun onderneming, Busscher Transport & Containerverhuur B.V., per 1 juli a.s. over aan Nijhoff Handel & Transport B.V. uit Nijverdal. Mike Nijhoff is eigenaar van dit Nijverdalse bedrijf. Begin jaren 70 is Jan Busscher begonnen met een zand- en grindhandel, en in 1986 met de eerste containerauto.  

Jan en Ine: “We zijn begonnen met drie containers en eindigen met een hele partij.” Met pijn in hun hart stoppen Jan en Ine Busscher vanwege hun pensioengerechtigde leeftijd. “Helaas hebben we geen opvolger binnen de familie. We hebben in Nijhoff Handel & Transport B.V. met eigenaar Mike Nijhoff een uitstekend bedrijf gevonden dat past in de door ons bedrijf jarenlange uitgevoerde bedrijfsvoering. In hem hebben we alle vertrouwen omdat Mike reeds een transportbedrijf in Nijverdal van soortgelijke omvang heeft en al ruime ervaring heeft met de werkzaamheden die het bedrijf Busscher verricht”. 
 
Maar Jan blijft nog wel enige tijd in het bedrijf aanwezig om de overgang soepel te laten verlopen. “Het bedrijf blijft op de huidige locatie aan de Bornsestraat 6 in Weerselo waar alle werkzaamheden worden uitgevoerd. De twee vaste chauffeurs en de twee zaterdaghulpen blijven hier werken en de auto’s blijven rijden. Het bedrijf blijft bereikbaar onder het bekende telefoonnummer 0541-661264. De telefoon zal wel doorgeschakeld worden naar Nijverdal”, aldus Jan en Ine. 
 
Mike Nijhoff is getrouwd met Lonneke en samen hebben ze twee kinderen.
Mike: “Het bedrijf Nijhoff Handel & Transport B.V. in Nijverdal bestaat vierentachtig jaar. Mijn opa heeft het bedrijf in 1936 opgestart in Hellendoorn. Later is mijn vader met zijn broers overgegaan naar Nijverdal waar ik sinds 1997 in het bedrijf ben gekomen. Ik ben er eigenlijk in 1997 gewoon ingerold. Maar onder de vlag van Nijhoff ben ik een eigen zand- en grindhandel begonnen en heb me gestort op de particuliere sector. In Nijverdal run ik een bedrijf met zand- en grindhandel met containers en daarnaast nog sierbestrating en aanverwante artikelen. In Nijverdal komt er nog één extra chauffeur bij. Het hele bedrijf van Busscher zand, grind en containerverhuur neem ik per 1 juli over van de familie Busscher. Het bedrijf blijft in Weerselo op de oude vertrouwde plek. Op de auto’s zal de naam Busscher Transport en Containerverhuur de komende jaren blijven staan. Er zal de komende jaren niets veranderen. Ik heb er zin in en zie de toekomst zonnig tegemoet.”
 
Het is een hele grote stap voor de familie Busscher om afscheid te nemen van het bedrijf wat ze ruim veertig jaar hebben gerund. Maar Jan en Ine Busscher hebben de vaste overtuiging dat hun zo zorgvuldig opgebouwd bedrijf bij Mike Nijhoff in goede handen is. 
 
Ine Flinkers 

Reacties

Jan gefeliciteerd met deze overname. Geniet van je pensioen.

Jan en Ine geniet van jullie welverdiende pensioen. Mike en Lonneke succes met de overname.

Gr. Herbert Dierking.

Van harte gefeliciteerd allen. Fam Busscher, geniet van jullie pensioen. Mike, heel veel succes en plezier met deze overname.