Algemeen

Pinksterbruidjes Agelo met prachtig bedrag voor Verjaardagsbox Dinkelland

DINKELLAND - De inmiddels(gelukkig)  steeds bekender wordende Verjaardagsbox Dinkelland mocht afgelopen zaterdag een cheque in ontvangst nemen van maar liefst € 863,99 uit handen van de Pinksterbruidjes in Agelo. Die aanbieding aan de vertegenwoordigers daarvan, Annette Zwiep en Anneloes van der Aa, vond plaats op het erf van de boerderij van één van Pinksterbruidjes, Imke  Hulsmeijers aan de Weerseloseweg.

Een schitterend bedrag, dat de meiden van de basisschool ’n Boaken bijeen hadden gebracht tijdens hun traditionele rondgang door het dorp op 1e Pinksterdag. De 21 ‘Pinksterbruidjes’ gingen huis aan huis, zongen daar het eveneens traditionele ‘Lied van de Pinksterbroed’ en namen vervolgens dan een zakje snoep én natuurlijk een geldelijke gift in ontvangst als beloning. De opbrengst gaat elk jaar naar een ‘goed doel’, zoals vorig jaar naar de Twentse Wens Ambulance . Steeds uitstekend bestedingen en die van dit jaar krijgt nog een extra accent. Verjaardagsbox is immers in het leven geroepen voor leeftijdgenoten in financieel moeilijke thuissituaties. Situaties die het voor deze kinderen onmogelijk maken hun verjaardag te vieren met een leuk verjaardagsfeestje  met bijvoorbeeld vriendjes/vriendinnen en  klasgenoten. Iets dat te kostbaar zou zijn voor het gezin. Die kinderen ontvangen dankzij de Stichting Verjaardagsbox Dinkelland nu een doos met een cadeau voor hen zelf, versieringen, snoep, enzovoort. Kortom zaken die het organiseren van een leuk eigen verjaardagsfeest nu wel mogelijk maken. Er is zelfs meer mogelijk dankzij het initiatief van de Stichting Verjaardagsbox, maar daarover in en latere DV-editie meer. Het is een interessant initiatief. 

Pinksterbruidjes…
De gift van de Agelose Pinksterbruidjes  kun je dus met recht eveneens een ‘Kinderen voor kinderen’-actie noemen. Ze boden zaterdag jl. zelfs nog meer aan dan alleen de cheque. Zo gingen ook de ontvangen snoepzakjes naar de Stichting, terwijl ze een negental dozen hadden versierd die kunnen dienen als ‘verjaardagsbox’. Voorts gingen de meiden ter verhoging van het geldbedrag zingend collecteren in het centrum van Ootmarsum, in de Amanshoeve  in Agelo en in Den Oosterborgh. Een prachtige actie van deze Pinksterbruidjes. Maar, wat zijn nou Pinksterbruidjes?  Voor de aanwezigen eveneens een vraag met als antwoord dat het al een hele oude traditie is. Het heeft echter niets te maken met bruidjes die tijdens de Pinkstertijd trouwen…. Duidelijkheid is er nergens over te vinden. Al googelend kom je niet verder dan de verklaring dat er vijf lezingen zijn, waaronder ‘het afsmeken van goed weer voor de rogge…’  Gelet op de weersomstandigheden nu zou dat kunnen kloppen, want sinds zaterdag jl.is het steeds zomerser geworden en warmer……! Zelfs extra warm, maar ja de Agelose pinksterbruidjes ‘offerden’ ook meer dan een cheque….. Geweldige actie meiden!

PBJ