Algemeen

Lichtprocessie in nieuw jasje, Kracht van het Licht als extra activiteit

Plechelmuskerk Saasveld in teken van het licht

SAASVELD - De geloofsgemeenschap H. Plechelmus Saasveld kent al decennialang de sfeervolle en prachtige Lichtprocessie. Deze processie, die dit jaar in een nieuw jasje is gestoken, wordt gehouden op zaterdagavond 7 oktober. Sinds enkele jaren is aan deze traditie een extra avondactiviteit toegevoegd: Kracht van het Licht. Deze vindt nu plaats op donderdagavond 5 oktober. En voor de liefhebbers van licht en stilte: de prachtig verlichte tuin achter de kerk is ook op vrijdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur opengesteld voor bezoek. Bij al deze activiteiten is iedereen van harte welkom!

Lichtprocessie

Op zaterdag 7 oktober is er weer de jaarlijkse Lichtprocessie in Saasveld. De Plechelmuskerk en de tuin achter de kerk zijn prachtig verlicht met extra aandacht voor bijzondere objecten. Om 19.00 uur is er voorafgaand aan dit gebeuren een Eucharistieviering met als voorganger pastor Theo van der Sman. Evenals de processie staat deze viering in het teken van de Mariaverering.

Na afloop van de viering start de processie, waarbij dit jaar vooral de tuin plaats van handeling is. Deelname is er van het dames-/herenkoor en de koninklijke muziekvereniging St. Caecilia alsmede van de bruidjes.

Zingend en biddend ter ere van Maria trekt de stoet deelnemers met kaarsjes en lampions vanuit de kerk door de tuin, waarbij vier dragers begeleid door toortsdragers het Mariabeeld ronddragen. Waarbij eerder de Rozenkrans de basis vormde van de gebeden is er dit jaar voor het eerst vooral aandacht voor passende teksten en zang.

Kaarsjes kunnen voor de viering worden gekocht in de kerk. Na afloop kunnen de bezoekers genieten van een kop koffie of thee en is er voor de kinderen ranja.

Al met al wordt het een bijzondere sfeervolle gebeurtenis, die al vanaf 1961 mede dankzij inzet van toenmalig pastoor Bolscher plaatsvindt.

Voorafgaand aan de processie is ook op de vrijdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur de verlichte tuin al opengesteld voor bezoek.

 

Ine Flinkers