Algemeen

Stichting Oost Europa Dinkelland

Poncho’s voor de koude winter

DENEKAMP - Afgelopen zaterdag was de inbreng op het inzamelpunt van de Stichting Oost Europa Dinkelland enorm! Er zijn zoveel spullen aangeleverd dat de vrijwilligers het werk bijna niet aankonden. 

Omdat het weer nog altijd niet beter wordt, zijn waarschijnlijk veel mensen hun kasten aan het opruimen. Daarom is er veel kleding binnengekomen. Hiermee zal men in Oekraïne erg blij zijn. Er werd opvallend veel kinder- en babykleding ingeleverd.

Een brei- en haakgroep heeft ongeveer honderd (!) kleurrijke, zelfgebreide en gehaakte poncho’s aan de stichting gedoneerd. Een prachtig gebaar en goed voor de komende koude winter. Er was er zelfs één in de kleuren van de Oekraïense vlag. Verder zijn er donaties binnengekomen van medicijnen en verbandmiddelen en voor de kinderen nog speelgoed en knuffels. Zoals al eerder gemeld zijn de kinderen (en daarmee ook hun ouders) daarvoor heel dankbaar. Van de Beurs ontving de stichting ook een aantal zaken zoals bedden, serviesgoed en dergelijke. Ook dat zijn spullen die men in Oekraïne goed kan gebruiken.

Bedenk: als je huis is verwoest, dan is ook alles wat zich daarin bevindt vernietigd. Zeker als er ook nog eens brand ontstaat. Je hebt dan behalve de kleding die je draagt helemaal niets meer. Alles wat je krijgt aan spullen is dan meegenomen. Vooral kleding en huisraad is belangrijk voor iedereen. Kinderen zijn erg blij met knuffels en speelgoed.

Zolang de oorlog duurt blijven de vrijwilligers van de Stichting Oost Europa Dinkelland elke zaterdagochtend klaarstaan van 09.00 tot 12.00 uur om uw goederen in ontvangst te nemen, te verpakken en verzendklaar te maken voor verzending naar Oekraïne. Het inleveradres is Ambachtstraat 1 in Denekamp op industrieterrein Kloppendijk (naast Begri).

Een overzicht van alle zaken die de stichting kan gebruiken, is te vinden op de website https://oosteuropa-dinkelland.nl/goederenlijst. Belangrijk: alle zaken moeten wel in goede staat en schoon zijn!

Bij vragen kunt u bellen: 06-54335049 (Jan Molenaar).

De mensen in Oekraïne zijn u dankbaar!