Algemeen

Prachtige schilderingen sieren de gang in verpleeghuis Gerardus Majella

DENEKAMP - In deze tijd waarin het weer alleen maar kouder wordt en er veel water naar beneden valt hebben ze vanuit Woonzorgcentrum Gerardus Majella nog wat vrolijk nieuws. Deze zomer is de kunstenaar Chris Veldhof uit Tubbergen hard aan het werk geweest om de gang en deuren van de afdeling Hof Singraven op te vrolijken met zijn schilderijen. Schapen en kippen sieren nu de gang en natuurlijk enkele herkenbare plekken in Denekamp zoals de watermolen van Singraven en de toren van de Nicolaaskerk. 

Het realiseren van deze kunstwerken is een mooie samenwerking geweest tussen de kunstenaar, de locatie Gerardus Majella van de Zorggroep Sint Maarten en de Stichting Vrienden van St. Gerardus Majella.

In het najaar konden de lokaal manager en het bestuur van de Stichting Vrienden van St. Gerardus Majella deze schilderingen symbolisch aanbieden aan de bewoners, door met hen door de gang te lopen, enkele foto’s te maken bij de door hen uitgekozen geliefde schilderingen en onder het genot van een kopje koffie erover te spreken hoe mooi dit is geworden. Op één van de foto’s is een bewoonster te zien die helaas is overleden, maar met toestemming van haar familie mocht Gerardus Majella de foto toch gebruiken en plaatsen in de Dinkelland Visie. Alle bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers wensen ze veel plezier bij het genieten van deze prachtige schilderijen.