Algemeen

Printshopz viert 15-jarig jubileum en opent haar deuren

DENEKAMP - Zaterdag 30 september a.s. opent Printshopz haar deuren vanwege het 15 jarig be- staan. Een open dag, toegankelijk voor iedereen. “Sinds 2020 zitten we met Printshopz in ons nieuwe pand aan de Dieselweg. Vanwege corona hebben we helaas geen officiële opening kunnen houden, dus pakken we nu twee vliegen in één klap.

Ons 15-jarig jubileum, dat we op vrijdag 29 sep- tember met klanten en leveranciers vieren, en een open dag op zaterdag 30 september. Aansluitend een feestavond voor alle collega’s en bekenden. We pakken het groots aan” vertelt eigenaar Bjorn Wissink.

Van pannenkoekenbakkers naar printpartners

15 jaar geleden werd Airlusion opgericht, dat nu de naam Printshopz draagt. Van pannenkoekenbak- kers bij pannenkoekenhuis Bolle Jan in Denekamp naar partners in de printwereld. Zo zijn eigenaren Bjorn Wissink en Maarten Sinnema de samen- werking begonnen. Maarten Sinnema: “Het begon in 2009 met het idee om opblaas Sarahs en Abrahams te verhuren en dat liep al snel uit de hand. In 2012 hadden we ons eerste kantoor in Nordhorn en nog geen jaar later kwam er een productielocatie met confectiemachines bij. We namen naaicursus en kropen zelf achter de confec- tiemachines. Het assortiment werd uitgebreid met skydancers en skytubes. Dat werkte goed.”

Een productiehal van 4000 m2

Veel mensen uit de omgeving kennen Printshopz van de spandoeken en beachflags. “We doen veel meer dan dat. De open dag is een mooie gelegen- heid om te laten zien wat we allemaal produceren en welke machines we in huis hebben. Ik denk dat veel mensen zich zullen verbazen”, vult Bjorn aan. In 2014 zaten ze nog in een nieuw gebouwd pand aan de Edisonweg op hetzelfde industrieterrein, welke al snel te klein werd. Nu, bijna 10 jaar later, produceren ze printwerk in een pand met een productiehal van 4000m2 aan de Dieselweg. “Dit pand biedt ons vele mogelijkheden.”

Voor zowel bedrijven als particulieren

Met meer dan 40 medewerkers sterk: op kantoor, in de productiehal en in de confectie worden de mooiste creaties van klanten tot leven gebracht. “Wij richten ons met ons printwerk op resellers, bedrijven en organisaties, van grote franchise- ondernemingen met een eigen marketingafdeling tot de bakker om de hoek. Zij kunnen bij ons terecht voor signing, binnen- en buitenreclame, textiel, stickers en promotiemateriaal”, vertelt Maarten, wie ook verantwoordelijk is voor de sales. “Maar ook richten we ons op de eindmarkt met de twee labels Fotobehangshopz.nl en Wallz.com, waarmee we onder andere fotobehang, tuinposters en wanddecoratie aanbieden.” Vandaag de dag wordt het assortiment verder uitgebreid en nieuwe printtechnieken toegepast.