Algemeen

Ruim veertig vrijwilligers plantten zeventienduizend krokusbollen

WEERSELO - Ongeveer dertig jaar geleden pootte Aaltje Huizink krokussen op het Stiftplein. Ieder jaar kleurde het Stiftplein prachtig paars-wit. Door de werkzaamheden aan de wandelpaden en het grasveld zijn de krokussen dit voorjaar helaas niet helemaal meer opgekomen. 

Dankzij de Stichting Fundatie voor Hervormden uit Tubbergen heeft de Hervormde Stichting het Stift zeventienduizend krokusbollen mogen aanschaffen. Afgelopen zaterdag 21 oktober hebben ruim veertig vrijwilligers, jong en oud geholpen om de zeventienduizend bollen te poten. Ineke Leeuw, kerkrentmeester: “De Stichting Fundatie voor Hervormden helpt regelmatig met advies en met financiële ondersteuning. Hun doelstelling blijft om te ondersteunen. Net voor de zomervakantie van het afgelopen jaar hadden we een bijeenkomst om het project ‘Het Stift 2030’ te vieren omdat alles zo mooi was afgerond. Tijdens die middag werd er gezegd dat de krokussen van Aaltje Huizink te diep zaten vanwege de werkzaamheden aan de nieuwe paden. De Stichting Fundatie voor Hervormden was ook aanwezig en hebben we onze wens uitgesproken dat we zo graag de krokussen weer terug willen hebben op het Stiftplein. Deze stichting bood gelijk aan te sponsoren. Mevrouw Mosterd van Esschert design doet veel met tuinen. Via hun heeft Anne Jonker de krokussen opgehaald uit Hillegom. 

Dus nu zijn we vandaag bezig om zeventienduizend krokusbollen in de grond te poten. Bewoners, Stift noabers, kinderen, vrienden, Jong Nederland en andere betrokkenen, iedereen helpt mee. Het is heel gezellig. Voor ons is dit de kers op de taart. Han de Gelder, voormalig uitbater van de Stiftsschuur heeft cake gebakken voor iedereen, dat doet hij bij elk evenement. Het volgende project met als thema ‘verduurzaming van de monumenten en gebouwen’, daar zijn we nu mee bezig. Alles is zo voorspoedig gegaan met volledige financiële ondersteuning maar ook door fysieke bijdragen door derden. Hier zijn we heel erg dankbaar voor.

Er komt binnenkort ook weer een nieuwe tentoonstelling fotografie in de Stiftswijzer. Mensen die een bijzondere hobby hebben en ook wel eens een expositie willen houden in de Stiftswijzer kunnen via email contact opnemen met Ineke Leeuw: i.leeuw@stiftsgemeente.nl.

Ine Flinkers