Algemeen

Salon Nicole bestaat 25 jaar en bedankt haar klanten

DENEKAMP - Het is alweer 25 jaar geleden toen Nicole Wilbers met haar kapsalon begon in het centrum van Denekamp. Eerst zes jaar in de Brinkstraat en inmiddels na negentien jaar niet meer weg te denken uit de Grotestraat. In januari 2024 werd het zilveren jubileum bereikt. Voor Nicole een mooi moment om de naam te veranderen naar ‘Salon Nicole’ (zonder ‘Chez’) en alle klanten te bedanken.

Hecht team

Nicole Wilbers vormt een hecht team met haar collega’s Yvonne Hof en Marjolein Wigger. “Het grappige is dat ik eerst in dienst was bij Yvonne en zij later bij mij in dienst kwam”, vertelt Nicole. “Ik ben begonnen bij ‘Kapsalon Yvonne’ in Lattrop. Daar heb ik 6 jaar gewerkt. Toen daar het pand eraf moest ben ik in 1999 met ‘Salon Chez Nicole’ begonnen in de Brinkstraat in Denekamp. Yvonne ging toen elders in loondienst werken en kwam na vier jaar bij mij in dienst. De zaken gingen goed en het pand in de Brinkstraat werd te krap. In 2005 kwam er een mooi pand vrij in de Grotestraat. Sindsdien zitten we in een mooi en sfeervol pand centraal in Denekamp.

We gingen van twee naar vijf stoelen en hadden een grotere wachtruimte voor klanten en werkruimte voor onszelf.

Sinds januari bestaan we 25 jaar en is de naam veranderd naar Salon       Nicole. Ik ben blij met het team; in de loop der jaren hebben we meerdere stagiaires gehad, daar was Marjolein er een van en zij werkt hier nu nog. Yvonne is nu ruim twintig jaar in dienst en Marjolein werkt hier al achttien jaar.”

Gemoedelijk kapsalon waar gezelligheid hoogtij viert

Of je te maken hebt met uitgroei of wanneer de tondeuse eraan te pas moet komen; iedereen kan terecht bij Salon Nicole. Zowel mannen, vrouwen, volwassenen en kinderen kunnen hun haren laten doen. Onder andere knippen, kleuren, wassen, drogen, modelföhnen en watergolven behoren tot de mogelijkheden. Ook is het mogelijk om gerenommeerde haar- en beautyproducten te bekijken en aan te schaffen. Klanten weten de weg naar het centrum van Denekamp dan ook goed te vinden.

“Eigenlijk waren alleen de recessietijd van negen jaar geleden en natuurlijk de coronatijd lastig. Als kapsalon moesten we tijdens de coronaperiode een half jaar helemaal dicht, dat was heel zuur. Maar sinds we daarna weer opengingen kan ik niet anders zeggen dan dat we geen enkele rustige week meer hebben gehad. Er zijn vaste klanten die hier al jaren komen. Vooral uit Denekamp en omgeving natuurlijk, maar bijvoorbeeld ook uit Losser, Oldenzaal, Hengelo en Fleringen. Ook zijn er een aantal Duitse vaste klanten.

Op vrijdag zijn er elke week van 8.00 tot 12.00 uur vijf of zes vaste klanten. Dat is altijd heel leuk en gezellig. Het afgelopen jaar zijn er ook veel nieuwe klanten bijgekomen. We willen dat mensen die hier komen tevreden zijn en het een fijn kapsalon vinden. Daarom gaan we een paar keer per jaar naar Deventer om cursussen te volgen van onze merken Davines en Wella. Verder zijn we gewoon ‘normaal’. Mensen komen hier bijvoorbeeld ook gewoon met honden binnen, daar heb ik snoepjes voor. Dat vinden onze klanten wel prettig. Vaak hoor ik dat ze hier gezellig en gemoedelijk vinden. Sommige klanten en bekenden komen hier al van kleins af aan en zeggen dat het ze hier altijd mogen komen en het echt voelt als thuiskomen”, aldus de eigenaresse van de kapsalon.

Tot slot wil Nicole met het zilveren jubileum stilstaan om iedereen te bedanken: “Ik wil mijn klanten bedanken voor al die jaren dat ze bij mij komen. En familie en vrienden die mij altijd hebben gesteund. Ook mijn vriend Louk wil ik bedanken, hij is vrij creatief en kan veel als we dingen willen maken of veranderen. Samen met Yvonne en Marjolein hoop ik hier nog heel wat jaren in goede gezondheid te mogen werken.”