Algemeen

Schaatsen voor KiKa op de Weissensee

WEERSELO - De Alternatieve Elfstedentocht van 200 kilometer is al een hele uitdaging en om hem twee keer te schaatsen, maar in één week al helemaal. Weerseloër Eric Homan ging deze uitdaging aan. Zijn lijfspreuk: “Als je alles geeft, kun je nooit teleurgesteld zijn op je prestatie.”

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest vijfenzeventig procent. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Eric vertelt: “Acht jaar geleden is het idee ontstaan met een kleine schaatsgroep uit Enschede. Allemaal hadden we het idee iets te doen voor het goede doel en dat werd KiKa, dat heette toen ‘Skate for KiKa’. We schaatsten toen niet onder de vlag van KiKa maar we waren helemaal vrij zonder verplichting. Maar nu sinds drie jaar schaatsen we onder de vlag van KiKa. Dinsdag 21 januari zijn we met een groep van tweeëndertig deelnemers van ‘Schaats voor KiKa’ gestart onder prima weersomstandigheden, zon en temperaturen van min elf graden bij de start om zeven uur en oplopend tot plus twee graden rond het middaguur. Er werden rondes van twaalf en een halve kilometer geschaatst waarbij iedereen zijn eigen uitdaging of verhaal had. De één ging voor vijfenzeventig kilometer, de ander voor honderdvijftig of tweehonderd kilometer.” Eric volbracht de tweehonderd kilometer in achteneenhalf uur. “Samen werd er € 50.960,- opgehaald voor KiKa via sponsoring van familie, vrienden, buren, bedrijven, etc. waarvoor onze hartelijke dank! Dit geld gaat rechtstreeks naar KiKa voor onderzoek en behandeling van kinderkanker en dat is hard nodig”, aldus Eric.

Na tien jaar Weissensee vond Eric het een uitdaging in dezelfde week nogmaals tweehonderd kilometer te schaatsen. Deze keer met zijn schaatsmaatjes van de ijsbaan Enschede. Wederom was het weer hen gunstig gezind en lukte het Eric de tweehonderd kilometer in acht uur en veertig minuten te volbrengen. “Het belangrijkste wat we hebben gedaan is schaatsen voor KiKa. De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee voor KiKa is een groot feest vol Oostenrijkse gezelligheid en schaatsplezier”, geeft Eric aan. Misschien bent u door bovenstaand verhaal ook enthousiast gemaakt om te gaan schaatsen voor KiKa op de Weissensee.

Kijk op de site www.schaatsvoorkika.nl voor meer informatie.

 

Ine Flinkers