Algemeen

Schapen vlogen boven Schaapskooi Dinkelland

DENEKAMP - Afgelopen weekend kwamen zo'n 125 vliegeraars uit binnen en buitenland naar de schaapskooi in Denekamp. De reden was het 6e Vliegerfeest Dinkelland. De bedoeling was dat beide dagen de lucht vol zou staan met vliegers maar dat liep anders.

Zaterdag was het zonnig en er stond een stevige wind. Ondanks de onstuimige wind stonden zaterdagmorgen al vroeg de eerste vliegers in de lucht. Van aliens van 20 meter tot kleine kunstwerken waren te zien. 
 
Zoals u al in deze krant heeft kunnen lezen zouden de deelnemers een schaapvlieger maken naar het idee van een Duitse deelnemer. Zaterdagmiddag verzamelden degene die hier gehoor aan hadden gegeven midden op het veld. De schapenhoedster stond met haar hond de ‘schapen’ op te wachten en al snel stonden de eerste schaapjes in de lucht. 42 schapen werden geteld en natuurlijk met zijn allen op de foto voor deze geslaagde actie.  
 
De bedoeling was dat beide dagen de lucht en het terrein vol zouden staan maar het weer gooide zondag roet in het eten. Zondagmorgen regende het volop en was het niet mogelijk vliegers op te laten. De voorspellingen waren om 11.00 uur niet beter en daarom heeft de organisatie besloten om het voor deze dag te cancelen. Het was geen gemakkelijke beslissing maar volgend jaar is er weer een nieuwe kans laat organisator Herman Plattje weten.