Algemeen

Schietvereniging Deurningen viert veertigste jaarlijkse uitwisseling met Stadtlohn

DEURNINGEN - Zaterdagmiddag 21 september was het voor de veertigste keer dat de schietverenigingen uit Deurningen en Stadtlohn een uitwisseling hadden. Zestien schutters, veertien heren en twee dames uit Stadtlohn, waren te gast in Deurningen waar een gezellige middag was georganiseerd.

Rond de klok van 15.30 uur arriveerde de bus uit Stadtlohn. De gasten werden hartelijk ontvangen met koffie en cake. Er werden cadeautjes over en weer uitgedeeld. Stadtlohn bracht een vogelhuisje mee met daarin twee borrelglaasjes en een Stadtlohner kruidendrank. Deurningen bood de gasten een vaandeltje aan. Daarna was er gelegenheid om in de schietkelder te schieten en later op de middag was het vogelschieten buiten op het terrein. De vereniging telt acht jeugdleden en ’s middags was de jeugd al bezig met het vogelschieten. Het was lekker zonnig weer en de kinderen mochten op een vogel schieten die speciaal voor hen was gemaakt. Dat vonden ze prachtig. Het was nog een heel karwei om de eerste vleugel er af te schieten, maar aan het einde van de middag was de vogel er wel afgeschoten. Schuttersprins bij de jeugd is Ruben Spijker geworden en schuttersprinses Frederique Oude Nijhuis.

Later in de middag gingen ook de schutters van Stadtlohn en Deurningen naar buiten voor de wedstrijd vogelschieten. Bij de volwassenen is Jelle Vollenbroek uit Deurningen schutterskoning geworden. Zijn vriendin Joyce Haarman is daarmee schutterskoningin geworden. De Duitsers hebben het toernooi gewonnen voorafgaand aan het vogelschieten. Het was een hele gezellige middag die werd afgesloten met snert en roggebrood met spek.

Ine Flinkers