Algemeen

Schilderij van Lotussen bij EHBO-vereniging Denekamp

DENEKAMP - De EHBO-vereniging heeft op maandag 26 februari weer een herhalingsavond gehouden voor haar leden in het Irenegebouw te Denekamp. Dit keer eens een herhaling die totaal anders was dan de normale herhalingsavonden.

Deze avond lag de nadruk op het observeren. De vrijwilligers/lotussen bootsten een ongeval na (als een ’schilderij’) en de EHBO’ers gingen na wat er gebeurd was. Men hoefde dus geen handelingen te doen. De handelingen werden natuurlijk naderhand wel besproken. De afgelopen jaren was iedereen enorm enthousiast over deze avond. Het Schilderij van Lotussen werd dus weer een zeer interessante en belangrijke avond voor de leden. Een avond waarbij je de ogen de kost geeft. Waar zonder te handelen veel overlegd wordt wat er toch gebeurt kan zijn. Hoe je het slachtoffer zou gaan behandelen? Deze avond werd verzorgd door lotus Cristel Haafkes, kaderinstructeur Lex van der Helm en enkele leden die ingezet werden als lotus. Dankzij hen werd het een leuke avond vol ervaringen voor de aanwezige leden.

Actieve vereniging

”Wij zijn een actieve EHBO-vereniging met ruim 95 leden. De leden zijn allemaal in het bezit van een EHBO-diploma, inclusief reanimatie/AED. Daarnaast leiden we jaarlijks ook nog 160 Burgerhulpverleners op. Wij verzorgen diverse cursussen (EHBO, reanimatie/AED en kinder-EHBO). Wilt u zich aanmelden voor een cursus of heeft u nog vragen? Neem dan gerust een kijkje op onze nieuwe website: www.ehbodenekamp.nl of neem contact op met Frank Tellman”, aldus de vereniging. ”Naast het geven van cursussen is onze vereniging actief bij evenementen in Denekamp, Tilligte, Lattrop, Beuningen en Noord-Deurningen. Wij zorgen hier voor deskundige hulp en veiligheid. Hierbij helpen onze leden regelmatig en op deze manier frissen ze tevens hun kennis en kunde op.” Wilt U zich aanmelden als lid of gebruik maken van de diensten van EHBO Denekamp bij een evenement neem dan contact op met Frank Tellman, e-mail: f.tellman@home.nl of tel. 06–14607339.