Algemeen

Schoolmuseum Ootmarsum gesloten t/m 31 januari 2021
We ontmoeten je graag weer vanaf februari 2021

Het bestuur van het Schoolmuseum Ootmarsum is tot de conclusie gekomen dat sluiting van museum Educatorium vanwege de coronacrisis voor de rest van dit jaar 2020 de juiste optie is, ondanks dat het niet verplicht is. 

Waarom?

●de gezondheid van de vrijwilligers staat namelijk voorop

●men wil ook de bezoekers beschermen omdat het gebouw vrij veel nauwe gangen heeft

●het blijven onzekere tijden omdat het virus weliswaar op de terugweg is, maar zeker niet op korte termijn verdwenen zal zijn.

Hans van Zuilekom vertelt: ‘Met onze maatregel willen we duidelijkheid scheppen. Iedereen weet nu waar we de komende weken aan toe zijn. En we vinden het ontzettend jammer om tot dit besluit te moeten komen. Het scheelt ons natuurlijk inkomsten en we willen graag onze collectie tonen.’

 

Maar er is ook positief nieuws!
"We gaan ons volledig richten op het nieuwe museumjaar 2021. En daar hebben we erg veel zin in. We hopen het jaar te openen op zaterdag, 30 januari, waarbij we een prachtige en erg unieke expositie gaan openen van een illustrator uit onze eigen omgeving. Wij wensen allen een goede gezondheid toe en hopen van ganser harte dat we volgend jaar ons museum weer tot grote bloei brengen."