Algemeen

Schoolprinses Sylke en adjudante Kylie regeren over de Kiezelsteentjes in Agelo

AGELO - Op vrijdagmiddag 22 januari was het een gezellige, gereguleerde drukte op het schoolplein van basisschool ’n Baoken te Agelo. Niet alleen omdat de leerlingen van groep 4 t/m 8 huiswerkwerkpakketjes op moesten halen, maar omdat er door alle leerlingen gestemd kon worden op de carnavalshoogheden voor 2021.

Alhoewel, stemmen ... Er werden lootjes getrokken. Van elke kandidaat uit groep 8 werden evenveel lootjes in een emmer gedaan, zodat iedereen evenveel kans maakte. Dit jaar waren er drie deelnemers: Ninwa Baho, Sylke Bruns en Kylie Steghuis. Hinke Scholten Linde trok zich terug, omdat ze vorig jaar al adjudante was geweest en ze het haar klasgenoten ook zo gunde. Heel sportief! Het hele team was uitgerukt om alles in goed banen te leiden. Ook geweldig voor team en kinderen; zo zie je elkaar weer eens in levende lijve. Er was een heuse ‘cycle through’. Aan de ene kant van de school het schoolplein op, de pijlen volgen, stemmen, iets lekkers mee naar huis en dan het plein weer af, op weg naar het weekend. Het was reuze spannend. Sylke lag al gauw aan kop, gevolgd door Ninwa. Aan het eind echter maakte Kylie een inhaalslag.

 

Dat betekent dat Sylke de schoolprinses wordt en Kylie de adjudante in een jaar waarin alles anders is dan voorgaande jaren. Hoe het carnavalsfeest op ’n Baoken verder gevolg zal krijgen is afwachten, maar dat het anders wordt is een ding dat zeker is. Sylke en Kylie: gefelicifeestslinger en een hartelijk alaaf!