Algemeen

Sloop voormalig hotel Vos in Ootmarsum van start

OOTMARSUM - De sloop van voormalig hotel Vos is gestart. Na jaren van leegstand komt een nieuwe invulling voor deze plek in Ootmarsum een stap dichterbij. De locatie aan de Almelosestraat gaat ruimte bieden voor de bouw van vijf woningen. Aannemer Ton Plegt en wethouder Benno Brand stonden maandagmiddag tijdens het verrichten van een symbolische sloophandeling stil bij dit belangrijke moment.

Begin 2018 ontwikkelden Plegt Bouwgroep en de gemeente Dinkelland een plan voor vijf woningen die tussen debestaande bouw komen te staan. Het gaat om een rij van drie lage woningen en een hogere twee-onder-één-kapwoning. De toekomstige bewoners kunnen aan de achterkant van de woningen parkeren. “Dit is een prachtige ontwikkeling voor Ootmarsum. Het plan is afgestemd op de bebouwing in de directe omgeving. Zo krijgt deze ontsierde plek weer een mooie invulling”, aldus wethouder Benno Brand.

Daar sluit directeur Ton Plegt zich bij aan: “Ik ben blij dat we nu kunnen starten. Door de economische malaise heeft dit allemaal veel te lang geduurd. De gemeente heeft zich maximaal ingespannen om de wijziging van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning in korte tijd voor elkaar te krijgen. Het is nu aan ons om ervoor te zorgen dat Ootmarsum eind 2019 een mooi plan op een markante plek rijker is.”