Algemeen

Spaaractie fotoplaatjes van start
Eerste exemplaar spaaralbum PLUS
Jan ter Steege - ‘Trots op Denekamp en omgeving’ - voor burgemeester Joosten

DENEKAMP - Donderdagavond hebben Jan en Corina ter Steege in hun Plus-vestiging burgemeester John Joosten  het eerste spaaralbum ’Trots op Denekamp en omgeving’ overhandigd. Dat gebeurde  direct na de avondsluiting van de supermarkt, maar ruim voor het ingaan van de avondklok (lockdown) in verband met de coronacrisis. 

In de voorgaande editie van de DV. werd reeds ruim aandacht geschonken aan de unieke uitgave van dit foto-plaatjesalbum over het Denekamp en haar omgeving van vroeger. Een bijna zeventig pagina’s tellende uitgave door Super Jan ter Steege, samengesteld in samenwerking met de Stichting Heemkunde Denekamp en vormgegeven door Dorien Meinders. Verdeeld over 26 onderwerpen wordt de historie van het dorp en haar omgeving weer gegeven in 270 foto’s die als plakplaatjes worden aangeboden bij de inkopen in de Denekampse Plus-super. Bij ieder onderwerp is een korte toelichting daarop geplaatst, maar het accent ligt op de fotografische weergave ervan . De onderwerpen zijn zeer divers, waardoor er een goed beeld is ontstaan van wat er in de vele jaren allemaal in Denekamp en haar naaste omgeving is veranderd. Van kruideniers, verloren winkels, historische woningen, straten en verdwenen boerderijen, hotels en schoolgebouwen tot familiefoto’s, 700 Jaar Denekamp, Paastradities, carnaval, monumenten en oorlog en bevrijding. In totaal dus 26 items.

Album en foto-plakplaatjes bij inkopen aangeboden

Dat er belangstelling is voor het in bezit krijgen van het album bleek vrijdagmorgen meteen. Toen startte de aanbieding van album en plaatjes in de winkel, terwijl er telefonisch eveneens druk naar gang van zaken betreffende de actie werd geïnformeerd . Het album ontvangt iedere klant bij de aankoop aan boodschappen vanaf € 25,-, waarna men voor iedere €15, - steeds vier foto-plaatjes krijgt. Voorts worden extra fotoplaatjes verstrekt bij de aankoop van aanbiedingen.

Voor PLUS Jan ter Steege is ‘lokaal’ een apart verhaal

Deze PLUS-actie is niet de eerste die Jan ter Steege organiseert sinds hij met z’n echtgenote Corina bijna vijftien jaar geleden in Denekamp als zelfstandig ondernemer de PLUS-super begon. Dat deden ze in het pand, waarin tot dan een Edah-super gevestigd was. Een winkel op het terrein van de voormalige Boerenbond/ABTB. Inmiddels zijn er meer dan honderd medewerkers in dienst, waaronder de beide dochters Maud Emmy en Maud. Medewerkers vooral uit Denekamp e.o., maar ook de klanten. Jan: “Wij willen dan ook midden in deze samenleving staan en dat tonen we nu weer eens aan met deze bijzondere album actie over de historie van Denekamp en de omliggende plaatsen. Dit met veel dank aan de Stichting Heemkunde, Dorien Meinders en Stefan Heinen en zijn drukkerij!”

Tekst/foto’s: PBJ