Algemeen

Star Day op De Zevenster

DENEKAMP - Er waren kinderen die al dagenlang moeite hadden om ’s avonds in slaap te komen. Zo spannend vonden ze hun deelname aan het Star Day festival van De Zevenster op donderdag 14 oktober jl. Het afgelopen jaar was het voor de kinderen vaak best lastig door corona. Wekenlang thuis zitten en je klasgenoten missen. En daarna wel naar school, maar je mocht alleen maar werken in de kleine bubbel van je eigen groep. Ouders gaven aan dat kinderen elkaar gemist hadden. Het gevoel van samen school zijn was een beetje verdwenen.

Het Star Day festival was er om te vieren dat ze weer samen school kunnen zijn. Met als boodschap: ‘We horen allemaal bij elkaar en iedereen hoort erbij!’

Groep 8 was wekenlang bezig geweest met de voorbereidingen voor deze speciale dag. Zij maakten de posters, bedachten welke workshops er zouden komen en zorgden voor de aankleding van het festivalterrein.

De hele ochtend waren de kinderen in workshops bezig met de voorbereiding voor het festival ’s middags. Achttien kunstenaars hadden achttien creatieve workshops voorbereid. Kinderen waren artiest in theater acts, dansers in dansvoorstellingen, rappers in een zelfgemaakte rap, kok in de keuken of ze waren kunstenaars met bijvoorbeeld speksteen, klei of het maken van een toverstaf. Ook verschenen er prachtige kunstwerken op het schoolplein en is er een permanent aandenken verschenen op één van de buitenmuren: een graffiti muurschildering die het doel van de dag laat zien: Samen!

Vanaf half twee waren ouders, in groepen, welkom op het festivalterrein om te kunnen genieten van alle creativiteit van de kinderen. Deze aandacht was een prachtige beloning voor het harde werken in de ochtend. De beloning voor de kunstenaars en de leerkrachten was het plezier dat de kinderen zichtbaar uitstraalden, zowel in de workshops als bij de presentaties. Kortom, het Star Day festival was een dag die de kinderen zich nog heel lang zullen herinneren!