Algemeen

Start vervoersproject ANWB AutoMaatje uitgevoerd door SWTD

DINKELLAND - Men is er klaar voor! Minder mobiele mensen die vervoer nodig hebben naar bv. de kapper, supermarkt of dokter maar geen passend vervoer hebben, kunnen vanaf 11 november jl. een beroep doen op AutoMaatje van de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD). Zij zijn op deze manier niet meer gekluisterd aan huis, maar kunnen erop uit. Bij het project AutoMaatje wordt verbinding gelegd tussen iemand die vervoer nodig heeft en een chauffeur die die persoon tegen een vergoeding wil rijden.

De gemeenten Tubbergen en Dinkelland kennen veel kernen en grote afstanden, dus de verwachting is dat er wel behoefte is aan gepast vervoer. Bij AutoMaatje geeft de deelnemer aan dat hij/zij ergens naar toe gebracht wil worden. De rit moet minimaal twee werkdagen van tevoren aangevraagd worden. Voor een lange rit geldt een periode van een week. 
 
Vrijwilligers, de zogenoemde matchplanners, leggen vervolgens contact met chauffeurs die zich voor dit project aangemeld hebben. Vervolgens wordt een match gemaakt tussen beide partijen. De deelnemer wordt op een afgesproken tijd opgehaald en weer thuisgebracht. De deelnemer betaalt de chauffeur € 0,30 per kilometer en ook eventuele parkeerkosten. Deze kosten worden contant betaald. Het sociale aspect komt hierbij natuurlijk ook om de hoek kijken doordat deelnemer en chauffeur onderweg wel een praatje maken.
 
In veel kernen zijn er al dorpsgenoten die met elkaar rijden in het kader van noaberschap en dat moet ook vooral zo blijven. “Wij concurreren niet, maar vullen aan.”
 
Er wordt geprobeerd om een chauffeur te vinden die zo dicht mogelijk bij de deelnemer in de buurt woont. Zo kunnen de kosten gedrukt worden. Mocht er helemaal geen chauffeur beschikbaar zijn, wat uiteraard tot de mogelijkheden behoort, dan zal de deelnemer zelf ander vervoer moeten regelen. De matchplanner zal dit dan ook mededelen aan de deelnemer. 
 
Informatie/aanmelden
Meer informatie of aanmelden als deelnemer kan vanaf nu op telefoonnummer 06-38681217 (op werkdagen van 9.00 tot 11.00 uur). Informatie is ook te verkrijgen via het mailadres: automaatje@swtd.nl.