Algemeen

Stichting AED Noord Deurningen schenkt oude aed aan ZGT Overzee

NOORD DEURNINGEN - In Nederland zijn aed’s na ongeveer 10 jaar afgeschreven en zullen ze moeten worden vervangen. Als Stichting AED Noord-Deurningen ga je dan zoeken naar een passende oplossing. Weggooien is zonde ... Maar kan men ze nog ergens anders inzetten? Ja, dat kan.

De Stichting AED Noord Deurningen heeft ervoor gekozen het apparaat te schenken aan de Stichting ZGT Overzee. ZGT Overzee helpt mee aan het verbeteren van de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Artsen, verpleegkundigen, operatieassistenten, technici en ICT’ers van ZGT gaan bijvoorbeeld naar Afrika of Oost-Europa om daar een tijd lang in een ziekenhuis de medici te ondersteunen, apparatuur te repareren en op diverse andere manieren te helpen. ZGT Overzee bouwt momenteel aan een hartkliniek in Tanzania en aed-apparatuur is daar zeer gewenst.

 

Het zou mooi zijn dat de Noord-Deurningse aed het verschil kan maken bij een reanimatie in een ontwikkelingsland. De Stichting AED Noord Deurningen heeft elf aed’s in beheer en zij ondersteunt in reanimatie/aed-cursussen. Mocht je de stichting een warm hart willen toedragen, dan kan dat door een vrijwillige bijdrage te storten op rekening NL49 RABO 0343 4292 25 t.n.v. Stichting AED Noord-Deurningen. Voor u een kleine moeite, voor Noord Deurningen een veilig gevoel.

 

Foto: Dr. Salah Said neemt de Noord Deurningse aed in ontvangst.