Algemeen

Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland presenteert nieuw onderdeel ‘Goeddoen’

DINKELLAND - SWTD heeft sinds 1 november een nieuw onderdeel op de website www.meedoenindinkelland.nl. Deze website is al jaren geleden in opdracht van SWTD gemaakt om informatie te geven over alle voorzieningen die er zijn voor inwoners die rond moeten komen met weinig geld. Het nieuwe onderdeel heet ‘Goeddoen’ en is ook te bereiken via www.goeddoenindinkelland.nl.

De naam ‘Goeddoen’ is tweeledig. U kunt iets goeds doen in de gemeente door een goed (artikel) te doen aan inwoners van uw gemeente die bij SWTD onder de armoedepreventie vallen. Dezelfde inwoners krijgen ook de mogelijkheid om (tweedehands) goederen te vragen. Zij krijgen allemaal via het mailadres een link waarbij ze na het opvragen van het wachtwoord in kunnen loggen.  Na het inloggen kunnen zij een wens plaatsen of reageren op goederen die aangeboden worden door inwoners van de gemeente die het kunnen missen. Het is een soort weggeefhoek, maar dan alleen voor inwoners die bekend zijn bij en geholpen worden door SWTD.

Iedereen kan goederen/spullen aanbieden, speciaal voor deze doelgroep. Het voordeel van de website is dat mensen die mooie/herbruikbare spullen over hebben deze spullen doneren aan mensen die het écht goed kunnen gebruiken. SWTD staat hiervoor samen met SKDT garant. Dat is het grote verschil tussen een normale weggeefhoek op bijvoorbeeld Facebook.

Daarnaast kunnen inwoners die bij SWTD armoedepreventie bekend zijn vragen om spullen die zij hard nodig hebben. Iedereen kan op deze wensen reageren, wanneer zij deze kunnen realiseren. Het gaat in eerste instantie om het schenken van tweedehands goederen. Maar wilt u graag een wens vervullen door iets nieuws aan te schaffen voor een mede inwoner,  die dit écht nodig heeft dan is dit natuurlijk ook mogelijk en zeker van harte welkom.

Het schenken van goederen kan anoniem worden gedaan. U vult alleen uw gegevens in die achter de schermen gebruikt worden om contact met u op te kunnen nemen. Dit is enkel zichtbaar voor medewerkers van SWTD en SKDT die beheer hebben over deze websites. Discretie en privacy staan bij ons hoog in het vaandel. Mocht u wel uw naam wil delen is dit natuurlijk ook mogelijk.

Dit alles had niet gerealiseerd kunnen worden zonder de intense medewerking van SKDT. Zij spelen een grote rol in het ophalen, brengen en opslaan van (grote) spullen. SKDT slaat geschonken goederen op in hun magazijn zorgen ervoor dat deze bij de gezinnen terecht komen. Ook kunnen goederen bij hen worden afgehaald, na het maken van een afspraak. Elektronische apparaten zullen nagekeken worden door de technische dienst van SKDT. Zij gaan voor kwaliteit.

SWTD roept u op om zoveel mogelijk bekendheid aan deze website te geven. Alleen dan kan het een succes worden en kunnen er heel veel gezinnen geholpen worden. Hopelijk kunt u ons hierin helpen.

Henk Wessels van de PVDA in Tubbergen kwam in de raad een aantal jaren geleden met het idee van een soortgelijke website. Ondertussen was Mariska van het SWTD aan het onderzoeken of steungezin.nl, dat in Almelo gebruikt wordt iets voor de gemeente Dinkelland zou kunnen zijn. Deze website bleek aan de achterkant te ingewikkeld en er zaten hoge kosten aan. Mariska heeft Beate Visser  van Zeelvis IT bereid gevonden om te helpen een goede ontwerper van een soorgelijke website te vinden en zij kwamen na gezamenlijk onderzoek uit bij Brosis IT. Brosis IT was tevens bereid om bij het krijgen van deze opdracht een kosteloze website voor de Verjaardagsbox te maken. Een geweldig initiatief waar veel mensen de handen ineen hebben geslagen.