Algemeen

Succesvol concept Het Portaal gaat met nieuwe eigenaresse door in Ootmarsum

OOTMARSUM - In het historische hart van Ootmarsum, aan het Kerkplein 7, begon Dieneke van Deth ruim twintig jaar geleden met haar eigen zaak. Met veel plezier bouwde zij Het Portaal uit tot een begrip in Ootmarsum en omgeving. De onderneemster draagt de winkel medio februari 2023 over. Dit doet ze met een gerust hart. Met Monique Peters als nieuwe eigenaresse blijft Het Portaal namelijk in goede handen.

Sfeervolle winkel met uniek assortiment

Het Portaal is een conceptstore met een ruim assortiment aan kleding in het midden- en hoogsegment, (woon)accessoires, servies, linnen en cadeaus. Het kledingassortiment bestaat uit verscheidende gerenommeerde merken als Marc O’Polo, Saint James, Backstage, Black Label en Holebrook. Het Portaal is tevens het juiste adres voor accessoires zoals Nederlands ontworpen tassen van Keecie, Sticks and Stones, laarzen van Dubarry, wisselende collecties sieraden en unieke sjaals.

Naast het assortiment blijkt ook de sfeer en service van Het Portaal gewaardeerd door de klant. “In onze winkel komen mensen uit de hele regio Twente en veel terugkerende toeristen. Dat zijn vaste klanten geworden. Ootmarsum is een kunstzinnig stadje, midden in het centrum staat al ruim twintig jaar ons winkelpand. Het Portaal is voor de bezoekers een klein, sfeervol warenhuis in een nostalgische omgeving. De diversiteit en sfeer die er heerst is wat het onderscheidend maakt. De klanten kunnen hier rustig winkelen en worden in hun keuze voorzien van persoonlijk en eerlijk advies. Wat wij willen is dat de klanten hier een mooie winkel ontdekken met mooie en duurzame kleding en artikelen van goede kwaliteit die lang meegaan”, aldus Dieneke. 

‘Het goede blijft’

Vanaf 1 maart 2023 zal Het Portaal verder gaan onder de nieuwe eigenaresse. “Het was een groot avontuur dat met de overname goed is geëindigd. Het is een goed concept, dat is in de loop der jaren bewezen. Dat Monique daar nu mee doorgaat is extra leuk. Voor mij is dat de kers op de taart.” Nieuwe eigenaresse Monique Peters hoort het verhaal aan en knikt instemmend. “Ik kom zelf uit Ootmarsum en heb al een modezaak in Oldenzaal. Daarbij was ik mij al aan het oriënteren op een tweede zaak toen mij ten oren kwam dat Dieneke op zoek was naar iemand die het van haar wou overnemen. We zijn in contact gekomen en hebben aftastende gesprekken gevoerd. Uiteindelijk zijn we tot een goede wederzijdse overeenstemming gekomen. Vaste klanten hoeven zich daarbij geen zorgen te maken. Het goede blijft en daar blijven we ons op richten. Met een nieuw likje verf en enkele andere aanpassingen doen we dat vanaf 1 maart met een frisse look. Daarnaast willen we ook actiever worden om meer mensen de winkel te laten ontdekken. Met name via social media kunnen we onze bekendheid nog vergroten”, aldus de opvolgster. Tot die tijd kan Monique, voor een soepele overdracht, daarbij nog terugvallen op Dieneke. “We doen samen de inkoop voor volgend jaar”, vertellen de dames enthousiast.

Werken bij Het Portaal

Tot de definitieve overname per 1 maart 2023 zal er een grote magazijnuitverkoop zijn met hoge kortingen op de gehele collectie. Zo is er 25 procent korting op topmerken als Dubarry, Saint James, Ilse Jacobsen, Bunzlau, Shepherd, Stetson en alle bronzen beelden. Om alle bezoekers goed van dienst te kunnen zijn is Het Portaal op zoek naar nieuw personeel. Wanneer je interesse hebt om in een sfeervolle winkel en leuk team te werken kun je contact opnemen via info@hetportaalootmarsum.nl