Algemeen

Succesvolle inzamelingsactie basisschool De Veldkamp

Denekamp – Het gros van de mensen onderschat vaak hoeveel werk en tijd het kost om een inzamelingsactie op te zetten en deze dan ook goed tot uitvoering te brengen. Basisschool De Veldkamp waagt zich hier ieder jaar weer aan, in de hoop de leerlingen bewust te maken van de dingen die ze doen en waarvoor ze het doen. 

Ieder schooljaar organiseert groep 7 van basisschool De Veldkamp uit Denekamp een actie om geld in te zamelen voor het goede doel. Op die manier worden de leerlingen in aanraking gebracht met verschillende goede doelen en worden ze bewust van de grote wereld om hen heen.

Dit jaar is dat goede doel de LINDA.foundation. De LINDA.foundation is een initiatief van Linda de Mol en het tijdschrift LINDA. Ze willen, samen met zoveel mogelijk donateurs, meer begrip en vooral positieve actie creëren voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben. Zo stelt de LINDA.foundation zich ten doel cadeaukaarten te geven aan gezinnen met kinderen die zich in een moeilijke financiële situatie bevinden. Zo kunnen deze cadeaukaarten besteed worden bij de Albert Heijn, Hema, Intertoys en C&A; op die manier kunnen de gezinnen lekker met z’n allen eten, een cadeautje in de schoenen krijgen of een feestelijke outfit dragen tijdens de feestdagen.

Fleur Bekhuis is degene die de inzamelingsactie heeft opgezet. Zij volgt de opleiding tot leerkracht basisonderwijs en bevindt zich nu in de afrondende fase van haar opleiding. Ze loopt haar LIO-stage (Leraar In Opleiding) in groep 5. “Voordat de inzamelingsactie van start ging, ben ik samen met de leerlingen van groep 7 langs alle klassen geweest. We hebben uitleg gegeven over de LINDA.foundation en waarom wij hiervoor geld wilden inzamelen. We kregen zoveel positieve berichten, zowel vanuit de leerlingen als vanuit de leerkrachten en ouders. De inzamelingsactie heeft in totaal drie weken geduurd. Het was de bedoeling dat de leerlingen van de groepen 1 t/m 8 zoveel mogelijk flessen gingen inzamelen. We hadden niet verwacht dat het zo’n succes zou zijn. De leerlingen hebben namelijk 1494 flessen verzameld en ingeleverd op school!”.

Op dinsdag 17 november jl. hebben de leerlingen van groep 7 de flessen ingeleverd bij de sponsor van de inzamelingsactie: Plus Jan ter Steege in Denekamp. Terwijl de leerlingen om de beurt de flessen mochten inleveren, kregen ze nog een verfrissend drankje en een mandarijn aangeboden. Nadat alle flessen waren ingeleverd, werd het eindbedrag onthuld. In de drie weken dat de actie heeft geduurd, is voor maar liefst €373,50 aan flessen ingezameld! “Echt fantastisch dat wij hiermee zoveel kansarme kinderen kunnen helpen! We zijn ongelooflijk trots op de leerlingen, ze hebben het geweldig gedaan!”.