Algemeen

Tijdens meivakantie
Verjaardagsbox Dinkelland zet in samenwerking met Jumbo Denekamp jeugd aan het ‘cupcake-bakken’

DENEKAMP - Dankzij Jumbo Kuipers Denekamp kan De Verjaardagsbox Dinkelland tijdens de aanstaande meivakantie de schooljeugd een leuke activiteit  aanbieden: cup-cakejes bakken en daar dan ook nog weer een prijsje mee winnen!

Jumbo-manager René Zwiep en Vivian Oude Elferink , vrijwilligster Verjaardagsbox Dinkelland, met de cupcake bakset en het te winnen prijspakketje

Opzet van deze activiteit: men koopt bij de Jumbo voor slechts €5,- een cupcake-baksetje, waarmee de kinderen thuis dan cakejes kunnen bakken. Van dat aanschafbedrag gaat een mooi percentage naar de kas van de Verjaardagsbox Dinkelland. In de winkel is een afzonderlijke stand ingericht, waar men terecht kan voor de aanschaf van zo’n cupcake-bakset plus de informatie over de wedstrijd die er aan gekoppeld is. Voor de winnaars daarvan stelt Jumbo Kuipers Denekamp een leuk prijsje beschikbaar. Vrijwilligers van de Verjaardagsbox Dinkelland tekenen voor de organisatie van deze activiteit.

Wie bakt de creatiefste cakejes?
De activiteiten van de Verjaardagsbox Dinkelland zijn inmiddels waarschijnlijk genoegzaam bekend. Het uitgangspunt: ‘Elk kind verdient een feestelijke verjaardag ook als er thuis geen geld voor is’. Daarbij gaat het dan om die kinderen voor wie het door gezinsomstandigheden niet mogelijk is de eigen verjaardag zo feestelijk te vieren als dat bij de meeste van hun leeftijdgenootjes gebeurt. Dit met alle toch wel trieste gevolgen daarvan. Daarop in het kader van dit artikel hier verder in gaan voert te ver. Bovendien werd bij eerdere gelegenheden in de DV al regelmatig aandacht besteed aan de doelstelling en de diverse acties van de Verjaardagsbox Dinkelland. Wel mag nogmaals vermeld worden dat zonder sponsoren, zoals in dit geval de Jumbo Kuipers Denekamp en de zeer betrokken vrijwilligers, deze activiteiten en de gehele opzet van de Verjaardagsbox niet mogelijk zouden zijn. Gezinnen met kinderen in de leeftijd van1 tot 18 jaar die geen geld hebben om verjaardagen te vieren, kunnen een Verjaardagsbox aanvragen bij  de Stichting Welzijn Tubbergen/Dinkelland. Bij de aankoop van een cupcake-bakset in de Jumbo-super in Denekamp is een flyer gevoegd, waarin  
alle informatie wordt verstrekt over de Verjaardagsbox Dinkelland. Maar nu eerst cupcakejes bakken en bedenk de origineelste uitvoeringen, waardoor je mogelijk nog een leuk prijsje in de wacht sleept. De uitreiking daarvan in de sponsorende Jumbo Denekamp volgt al snel.

Tekst/foto: PBJ