Algemeen

Tilligte is trots op zijn vlag

TILLIGTE - Het moment waar lang naar werd uitgekeken. Op vrijdagavond 10 september was het dan zover. De Tilligter vlag werd onthuld. Om stipt half acht werd door de voorzitter van de Dorpsraad Hans Haamberg en Ben Blokhuis als afgevaardigde van het college van B&W van de gemeente Dinkelland de vlag gestreken.

Een waar feest voor de werkgroep die dit initiatief tot werkelijkheid heeft laten komen. Na een eerdere poging die om financiële redenen niet haalbaar bleek is dit initiatief weer opgepakt .De vier verenigingen/stichtingen die dit mede financieel mogelijk gemaakt hebben zijn de Stichtingen Dorpsfeest en Dorpsraad en de verenigingen galacommissie Waterponskes en Popkoor Viventi. Afgevaardigden vanuit bovenstaande verenigingen/stichtingen, aangevuld met een aantal dorpsbewoners zijn ruim een half jaar bezig geweest om van idee tot realisatie te komen. En om in dezelfde termen te blijven: Daar zijn zij met vlag en wimpel in geslaagd.

Zaterdag 11 september is vervolgens aan elk huishouden een vlag inclusief stok overhandigd. De vele reacties aan de deuren waren louter positief. De werkgroep hoopt dat in de week voorafgaand en aankomend weekend tijdens het dorpsfeest Tilligte zowel de kern als het buitengebied in een oranje zee zal veranderen.

Daarnaast is op initiatief van de Dorpsraad een welkomstbord gemaakt welke bij binnenkomst van Tilligte op elk kombord bevestigd zal worden. De primeur was voor het kombord aan de Kerkweg.

Mocht er onverhoopt toch iemand zijn vergeten om een vlag te overhandigen dan kan degene zich melden bij een van de werkgroep leden. Voor eenieder die nog een extra vlag wil is dat mogelijk. De standaard vlag (100x150 cm) kost € 10,00 en de grote variant (200 x 300 cm) kost € 20,00. Deze zijn ook tijdens het komende Dorpsfeest te koop.

 

v.l.n.r.: De werkgroep leden: Ellen Scholten, Gertruud Reinink, Gerard Wassink, Jorno Masselink, Thomas Koopman, Ben ter Brake, Luuk Frons, Hans Haamberg (Dorpsraad), Jurgen Mollink, Ben Blokhuis (namens B&W) en Ronnie Beene.