Algemeen

Tu-Imbe geeft benefietkerstconcert

ROSSUM - Het themakoor Tu-Imbe uit Rossum geeft op zondag 21 december in de kerk van Rossum een benefietconcert. De vrije giften gegeven voor dit concert zijn bedoeld voor een goed doel. En dat doel is het project ‘Van Rossum naar Sierra Leone’. Een stel kameraden vertrekt namelijk op 27 december met een bus naar Sierra Leone om daar de bus aan te bieden aan een school.

‘Tu-Imbe’ is opgericht in 1999 en het koor telt momenteel 45 enthousiaste leden. De naam Tu-Imbe is de Afrikaanse vertaling van ‘Laat ons zingen’. En dat is wat de koorleden allemaal graag doen. Het koor onderscheidt zich door de keuze van het repertoire, maar het koor voldoet indien mogelijk ook aan speciale wensen en verzoeken. Een prachtig idee van ‘Tu-Imbe’ om een benefietkerstconcert te organiseren. Na overleg met de heren van het project ‘Van Rossum naar Sierra Leone’ was de keuze voor het goede doel snel gemaakt. Op zaterdagavond 21 december vindt het concert plaats in de Plechelmuskerk in Rossum.

 

Enkele heren van het unieke project ‘Van Rossum naar Sierra Leone’ (ook bekend als de ‘Reachable School’) vertellen tijdens het concert over hun ervaringen tijdens hun vorige reis ‘Van Rossum naar Gambia’, en natuurlijk ook over hun plannen voor de komende busreis. Het gaat over hetgeen ze zoal mee hebben gemaakt en wat deze komende reis hen zal brengen. Ze hebben in 2017 in Gambia niet alleen een schoolbus afgeleverd, maar ook een schoolgebouw gerealiseerd. In 2020 willen ze opnieuw een schoolbus afleveren en een ambachtsschool bouwen. Deze keer in Sierra Leone. Daar zit journalist Sander de Kramer, ook bekend van ‘Chief Ouwe Dibbes’. Hij heeft de Sundayfoundation opgericht om lokale projecten te realiseren. Onder zijn hoede komt het project van de ‘Reachable School’ tot stand onder het motto ‘Wij maken onderwijs bereikbaar’. Om dit mogelijk te maken, is alle steun nodig. De totale opbrengst van het benefietconcert komt ten goede aan dit project. Naast de vrije gift is ook het boek ‘Chief Ouwe Dibbes’ van Sander de Kramer te koop.

Het koor zingt tijdens dit concert kerst- en Afrikaanse muziek. Peter Weusthof verleent ook medewerking aan deze avond. Het concert in de Plechelmuskerk in Rossum begint om 19.00 uur. De entree is gratis, maar een vrije gift ten gunste van het project ‘Van Rossum naar Sierra Leone’ is uiteraard van harte welkom. De heren van het project ‘Van Rossum naar Sierra Leone’ zijn te volgen via facebook.com/rossumgambia, www.reachableschool.nl en via www.sundayfoundation.nl. ‘Tu-Imbe’ hoopt op een mooi resultaat voor genoemd goede doel. En dit is een prachtig doel dat uw geldelijke steun verdient.

Ine Flinkers