Algemeen

Twee nieuwe aed’s voor EHBO-vereniging Denekamp dankzij RTV Oost Overijsel in Actie

DENEKAMP - De EHBO-vereniging Denekamp en omstreken heeft een nieuwe aed nodig. De huidige aed is, zo blijkt uit de laatste keuring, over een jaar aan vervanging toe. Deze wordt gebruikt voor een eventuele inzet tijdens de 40 evenementen waarvoor de vrijwilligers van de EHBO-vereniging jaarlijks worden ingezet of bij een eventuele reanimatie op straat of in het dorp.

Dit was de reden voor Frank Tellman om namens de EHBO-vereniging een mail te sturen naar RTV Oost met het verzoek om voor de aanschaf van een nieuwe aed in aanmerking te komen voor Overijssel in Actie. RTV Oost reageerde erg enthousiast op het verzoek om de inzamelingsactie voor een nieuwe aed te ondersteunen. Redacteur/verslaggever Esther Rikken zou deze actie gaan ondersteunen, promoten en begeleiden.
 
Op 18 oktober jl. hebben RTV Oost en enkele vrijwilligers van de EHBO-vereniging een promotiefilmpje gemaakt bij Bed en Breakfast Mössems.
Op deze middag was er een live-uitzending op Radio Oost en dezelfde middag kwam er al een bericht binnen van Rabobank Twente Oost. De plaatselijke Rabobank had de oproep voor een nieuwe aed voorbij zien komen en zij wilden heel graag een financiële bijdrage hierin leveren. Ook kwamen er door het gemaakte online filmpje en social media al mooie donaties binnen via particulieren.
 
Daarna zijn enkele vrijwilligers van de EHBO-vereniging en RTV Oost uitgenodigd door de Rabobank en heeft de EHBO-vereniging het geweldige bedrag van maar liefst € 600,- mogen ontvangen. Naar aanleiding van het filmpje op TV Oost heeft de Stichting AED Beheer Nederland contact met de vereniging opgenomen. Deze stichting gaf aan de actie voor een nieuwe aed graag te willen ondersteunen.
 
De EHBO-vereniging kon bij deze stichting een complete aed (inclusief draagtas, accu en elektroden) aanschaffen voor € 1.000,-. De rest van het aankoopbedrag zou door deze stichting worden gedoneerd.
 
Naar aanleiding van de actie zijn er nog donaties binnen gekomen van o.a. de aed-werkgroep ’t Pierik, de Dorpsraad Denekamp en de Veteranen. Door al deze donaties is het doel inmiddels bereikt.
 
Door alle publiciteit van RTV Oost op de radio en televisie, maar ook via social media en persoonlijk contact begon de inzameling ook meer te leven bij ondernemers en bedrijven In Denekamp. Lokale ondernemers Schulte Energie en Techniek, Constructiebedrijf Zwiep, Pedicure Lotte, Nijhuis CNC, Koerier Centrum Denekamp, Keizer Schilderwerken, Blaauw Stucadoorsbedrijf, Rob’s Vers Shop, Engelbertink Hoveniersbedrijf, Spieker Jozef, Hoefsmederij Frank Morshuis, Body Stress Release Wilfried Nieuwhuis en Europrofessionals Uitzendbureau hebben toegezegd om ook een bijdrage te willen geven zodat de EHBO-vereniging zelfs een tweede aed kan aanschaffen. Dit is ook mede mogelijk gemaakt doordat de Stichting AED Beheer Nederland ook de tweede aan te schaffen aed weer deels wil gaan sponsoren.
 
Op vrijdag 29 november jl. werden de twee nieuwe aed’s in het bijzijn van RTV Oost, namens de Stichting AED Beheer Nederland door de heer Geert Kollen overhandigd aan de bestuursleden van de EHBO-vereniging. Tijdens de nieuwjaarsreceptie, die de EHBO-vereniging organiseert op 13 januari a.s., zal er aan de leden een uitleg volgen over de werking en het gebruik van de Mindray AED.
 
De EHBO-vereniging wil hierbij namens alle leden alle gulle gevers hartelijk danken voor hun donatie waardoor er inmiddels twee nieuwe aed’s zijn aangeschaft. Ook wil de vereniging RTV Oost hartelijk bedanken voor de hulp en medewerking om de inzamelingsactie zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen.
 
Onze fotograaf heeft foto’s gemaakt. 
Bekijk alle foto’s van onze fotograaf op www.oypo.nl/dinkellandvisie.