Algemeen

’Een gezellige week met uitjes en ontspanning!’

Vakantie Zonnebloem Deurningen

DEURNINGEN -  In de stromende regen toog, vanaf het kerkplein, maandag 10 juni een groep deelnemers van de Zonnebloem met een aantal enthousiaste vrijwilligers van de afdeling Deurningen richting Losser. Daar hadden ze bij ’t Borghuis de prachtig landelijk gelegen accommodatie Het Landhuis tot en met vrijdag 14 juni tot hun beschikking. 

De hele week was er begeleiding van een vast team vrijwilligers onder wie verpleegkundigen en verzorgenden. Daarnaast kwamen er alle dagen extra vrijwilligers voor onder andere het duwen van rolstoelen. Nadat iedereen was gesetteld, was er een heerlijke Chinese maaltijd en werd er bingo gespeeld. Op dinsdag stond een wandeling door het Arboretum op de planning echter ook deze dag gooide het weer roet in het eten en was de Intratuin een leuk alternatief. ’s Avonds werd er lekker gegeten van de zelfgemaakte maaltijd.

Het weer klaarde op en zo gingen de deelnemers en begeleiders woensdags lopend richting De Losserhof, waar men veel kon bezichtigen en kopen van hetgeen mensen met een beperking zelf hadden gemaakt en kon iedereen ook zelf een kaarsje maken. Tussen de middag werden ze verwend met een high tea, verzorgd door enkele bewoners. Op donderdag werd de markt in Losser bezocht, gezellig gewinkeld, nageltjes gelakt en voeten gemasseerd voor de bonte avond met een optreden van ’Die originale Alpensteiers’, een band die met Oostenrijkse muziek de sfeer er goed in wist te brengen. Menig voetje ging van de vloer. Voor het naar bed gaan moest toch ook deze laatste avond nog Rummikub worden gespeeld en gekaart.

De volgende ochtend kwamen er al vroeg weer enkele vrijwilligers het team versterken omdat men al om tien uur de accommodatie moest verlaten. De terugreis ging deze keer direct richting Deurningen waar bij Kaamps de koffie klaar stond met een heerlijk gebakje. Daarna leidde Boer Herbert de groep over de belevingsboulevard en wist hen te enthousiasmeren hoe de kaas op ambachtelijke wijze wordt gemaakt; het hele proces van gras tot kaas werd in beeld gebracht. De vakantie werd in brasserie ’de Schöp’ afgesloten met een lekker pannenkoekarrangement.

De vakantiegangers waren vol lof over de lieve zorg, aandacht en verwennerijen van alle vrijwilligers. Zij werden bij het afscheid in het zonnetje gezet met een prachtig boeket bloemen! Het bestuur van de Zonnebloem dankt heel hartelijk alle sponsoren die door hun bijdrage deze geweldige vakantie mede mogelijk hebben gemaakt en de deelnemers voor hun gezelligheid.