Algemeen

Van 10 t/m18 oktober:
‘Maak van een mug een olifant’ : boeiend herstvakantie-programma Natura Docet W.T.

Het Covid-19 virus beheerst helaas weer in toenemende mate het dagelijks leven. Dat geldt ook voor een bezoek aan museum Natura Docet Wonderyck Twente. Het museum is geopend, maar, net als overal in ons land, volgens de momenteel geldende, weer aangehaalde  corona-regels. Zeker voor volgende week wordt daar nogmaals de aandacht op gevestigd, want dat is immers de week van de Herfstvakantie (10 t/m18 oktober) en dus in NDWT de week van de vele bijzondere activiteiten voor vooral de schooljeugd! 

Het betekent voor bezoekers en deelnemers aan het programma, hierna weergeven, het volgende:

* houd 1,50 meter afstand;

* geadviseerd wordt  het dragen van een monddoekje  met name in situaties, waarin men dichter bijeen is als deelnemer aan bijvoorbeeld een lezing of workshop:

*entree/deelname via online aanmelding via www.wonderryck.nl

 

*Boeiend programma ‘Maak van een mug een olifant’…..

Inderdaad, een vakantieprogramma onder het motto ‘Maak van een mug ene olifant’! De uitdrukking  dat iemand ‘van een mug een olifant maakt’ zal de meeste mensen bekend zijn, maar wat moet je je er bij voorstellen als programma-motto? Jolien Schras van NDWT: ‘Na de zomervakantie vol insecten (Big Insects, pbj) staat deze herfstvakantie een ander echt ‘big’ dier in de schijnwerpers in ons museum, namelijk de olifant. Dus inderdaad van mug naar olifant.’

Dat laatste dier staat al in deze omgeving centraal  door de vanuit Ootmarsum georganiseerde ‘ Elephant Parade’ die als doel heeft de bescherming en instandhouding van de bedreigde Aziatische olifant. Ook bij NDWT staat er een  kleurrijke verbeelding van. Met deze olifant als uitgangspunt organiseert het museum onder andere workshops, waarin de deelnemers kunnen tekenen, schilderen en knutselen en uiteraard zijn er een aantal presentaties en rondleidingen. Een boeiend afwisselend programma!

 

*O.m. presentatie dierenverzorger Dierpark Amersfoort

Aan dit programma wordt medewerking verleend door een aantal zeer deskundige mensen. Zo komen medewerkers van decorafdeling van de Nederlandse Reisopera jungledieren zagen, terwijl Marjo Hoedemaker van het Dierenpark Amersfoort en olifanten-expert een prachtige presentatie komt verzorgen over zijn werk én zijn ervaringen met olifanten tijdens zijn verblijf in Azië.

Overzicht:

*Maandag  12 oktober (om 12 en om 14uur) : ’Als een olifant in een porseleinkast’ : het

  beschilderen van een porseleinen bord met een olifant of een ander dier naar keuze;

*Dinsdag 13 oktober ( om 12 en om 14 uur): boetseerworkshop;

*Woensdag 14 oktober ( om12 en om14 uur): Jungle-workshop met hout en touw o.l.v Sven en Tom (decorbouwers Ned. Reisopera);

*Donderdag 15 oktober ( 14 uur) : Presentatie Marjo Hoedenmaker (Dierentuin Amersfoort) over olifanten;

 

Voorts dagelijks: Elephant Parade, een speurtocht door de museumtuin met leuke opdrachten;

inleidingen, opdrachten n.a.v. expositie Naar de Natuur, ontmoeting met levende  koningspython Loesje, voorlezingen, sjabloon diertekenen en olifantenquiz.

Voor meer info: www.wonderryck.nl en tel.0541.351325

 

PBJ

 

Marjo Hoedenmaker, olifanten-expert Dierentuin Amersfoort, komt presentatie verzorgen over haar favoriete ‘big elephant’