Algemeen

VCLB naar klooster in Noord Deurningen

LATTROP - VrouwenContact Lattrop-Breklenkamp (VCLB) is donderdagmiddag 18 april met 29 dames naar het klooster in Noord Deurningen geweest. De dames hebben daar deelgenomen aan het programma ’Kom, zie en proef’.  

De deelneemsters werden welkom geheten door de Indonesische zuster Maria Renalda. Zij is één van de drie Indonesische zusters die sinds 2000 in dit klooster verblijven. In 2018 kwamen er nog drie zusters bij uit Indonesië. Deze zes zusters wonen in het Gravenhuis, dat opgericht is in 1837. In het klooster wonen nu nog zeventien zusters van de 650.

Na koffie, thee en iets lekkers genuttigd te hebben, werd de middag vervolgd met een zeer uitgebreide presentatie over de oprichting van het klooster (1875) en alle bijgebouwen op het terrein. De dames kregen ook nog een uitgebreide rondleiding langs de huizen, de kapellen, de tuin en het kerkhof. Na terugkomst werden ze verrast met een Indonesische dans van twee zusters. Na voorzien te zijn van een drankje, kregen de aanwezigen een bord voorgeschoteld met Indonesische hapjes. Dit smaakte voortreffelijk.

Tegenwoordig kunnen mensen gebruik maken van het klooster voor bezinning, vergaderen, overnachten, bijvoorbeeld als er familie op Gravenstate woont, of gewoon als mensen willen fietsen in de buurt. In 2018 blijft alleen het klooster over. De bijgebouwen worden afgestoten. Volgend jaar bestaat het klooster 150 jaar.

Deze middag was zeer informatief, super gezellig, en dorpsondersteuner Jet Krone, die als gast is meegeweest, deelt deze mening ook. Tegen 17.30 uur, na een groepsfoto te hebben gemaakt, gingen de leden van. VCLB voldaan naar huis.