Algemeen

Verkeersexamen Ootmarsum geslaagd

OOTMARSUM - Het jaarlijkse verkeersexamen was op donderdag 12 mei voor in totaal 61 leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen De Meander (Ootmarsum), ´n Esch (Tilligte) en ´n Baoken (Agelo). Nadat ze eerder al met succes het theorie-examen hadden gedaan, ging het nu om hun verkeersgedrag in de praktijk.

Route

Onder perfecte weersomstandigheden konden de ruim 35 vrijwilligers hun plek op de post innemen. Vanaf het parkeerterrein bij de sporthal aan de Wildehof was er door de gemeente, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN), een route uitgezet in Ootmarsum langs verschillende drukke verkeerspunten (kruispunten, rotondes, industrieterrein, etc.). Om kwart voor negen gaf wethouder Ben Blokhuis het startsein. Daarna vertrokken de eerste van de in totaal 61 leerlingen op de fiets. De kinderen fietsten in tweetallen de route. Onderweg hadden de vrijwilligers de taak om te controleren of kinderen zich aan de verkeersregels hielden. Gevaarlijke verkeerssituaties werden daarbij genoteerd in de app.

Uitdaging

Niet alleen de deelnemers aan het verkeersexamen moesten goed opletten. Ook het overige verkeer had soms een extra uitdaging deze ochtend: zo waren er voor de gelegenheid verkeerslichten geplaatst op industrieterrein De Mors. Menig automobilist werd daardoor verrast. Om onveilige situaties te voorkomen was er  politie op de route ingezet.  

Veilig

De controleurs merkten in het algemeen op dat de leerlingen zich prima aan de verkeersregels hielden. Het over de schouder kijken en arm uitsteken bij een afslag mocht hier en daar wel wat eerder en zichtbaarder. Alle leerlingen wisten de route veilig af te leggen.

Diploma

Al met al verliep het verkeersexamen prima. Speciale dank aan de vele vrijwilligers langs de route. Zonder hen lukt het niet. Een aantal daarvan helpen hen al jaren trouw.

Verder ook dank aan de mensen van VVN (Jan Baalhuis, Antoon Kremer, Johan Meijners), de gemeente Dinkelland, Wethouder Blokhuis, de betrokken leerkrachten van de groepen 8 en de verkeersouders van de scholen. Binnenkort worden de diploma´s uitgereikt. Ze gaan ervan uit dat alle leerlingen slagen en na de zomervakantie veilig op de fiets naar de middelbare school kunnen.  Alvast veel en veilig fietsplezier gewenst!

Werkgroep Verkeer, De Meander Ootmarsum