Algemeen

Vervolg op boek ‘De Dinkelstroom, van bron tot monding’

DINKELLAND - Goed nieuws voor iedereen met interesse en liefde voor het Dinkeldal: het tweede deel van het boek ‘De Dinkelstroom, van bron tot monding’ is vanaf nu verkrijgbaar in de winkel. Na deel 1, met een uitgebreide beschrijving van de rivier met zijn rijke historie en bijzondere natuur, komen in deel 2 de zijstromen van de Dinkel aan bod. Ook dit boek voert de lezer mee langs wetenswaardigheden, bijzondere plekken en verborgen schatten in het stroomgebied van de Dinkel. Op 27 september ontving John Joosten, burgemeester van Dinkelland, het eerste exemplaar uit handen van de auteurs Jan Poorthuis en Jan Ensing.

Op de foto de overhandiging van het boek ‘De Dinkelstroom, van bron tot monding deel 2’ aan burgemeester Joosten van Dinkelland.

Ook dit rijk geïllustreerde, 288 pagina’s tellend boekwerk, is bij uitstek geschikt als kompas voor wandel- en fietstochten. De 128 zijbeken van de Dinkel op Nederlands- en Duits grondgebied krijgen de volle aandacht. Het boek is voorzien van plattegronden, historische - en actuele foto’s, geografische platen en kleurrijke prenten, waardoor de schoonheid van het gebied bijzonder mooi tot uiting komt.

‘De Dinkelstroom, van bron tot monding deel 2’ is te koop voor € 24,95 en ligt vanaf vandaag in de schappen van diverse boekwinkels, waaronder Bruna, Primera Marcel en de VVV in Losser, ’t Trefhuus-Kulturhus in Overdinkel, VVV de Lutte, Primera Jan Haast in Glanerbrug, Boekhandel Broekhuis in Enschede/Oldenzaal/Hengelo/Almelo, VAKO boekhandel en Primera in Oldenzaal, Brummehuis in Denekamp en Ootmarsum, Landgoedwinkel aan de Dinkel in Denekamp, Landgoedwinkel Twickel in Ambt-Delden.